Rendőrségi

2014.12.07. 08:39

A meghirdetettnél kevesebb és rosszabb minőségű tűzifát szállítottak

Egyszeri feljelentésből sorozatban elkövetett csalás kerekedett ki Balatonalmádiban.

2014. augusztus 27-én indult tulajdon elleni szabálysértési eljárás egy litéri faszállítással kapcsolatban. Az eljárás során kiderült, hogy a Pécs környékéről származó, tűzifát áruló két férfi több településre is szállított fát. A megyei újságban hamis nevet használva hirdették kedvezményes áron a vegyes összetételű tűzifát, házhozszállítással. A teljesítés azonban mennyiségben és minőségben sem teljesült. A leszállított hársfa minden esetben kevesebb volt a kialkudott mennyiségnél. Litéren kívül Papkeszin és Balatonakarattyán is találtak jóhiszemű vevőket. A két férfi elismerte, hogy kevesebb és nem megfelelő minőségű fát szállított, valamint vállalták, hogy megtérítik az okozott károkat is.

S. Gusztáv Tibor pécsi és S. János kökényi lakosok ellen csalás vétség miatt indított vizsgálat lezárult a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. Az ügyiratot közvetítői eljárásra utalással küldték meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!