Receptek

2015.01.19. 16:15

A legjobb balatoni halleves nyomában

A legjobb balatoni halleves recepteket várja a Napló. Lehet hagyományos elkészítési mód vagy teljesen újszerű megoldás is.

Prevics Éva

A Napló és a Pannon Lapok Társasága a legfinomabb balatoni halleves recepteket várja. Ez lehet a nagymama elfeledett régi receptje vagy egészen modern, saját fejlesztés is. A lényeg, hogy a Balatonhoz vagy a régióhoz köthető alapanyagokkal, lehetőleg balatoni borok felhasználásával és fehér, ne pedig fűszerpaprikás alaplével készüljön. A kezdeményezés lényege, hogy a Balaton ne egy díszlet legyen az itt élők számára, hanem éljünk együtt a tóval és a helyiek maguk is aktívan részt vegyenek a térség népszerűsítésében – mondta Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke.

Tálalják a finom balatoni halászlevet. Csak ne paprikával! (Archív illusztráció: Penovác Károly)

A cél a közös értékek újragondolása és az, hogy a tó szeretete ilyen módon is megnyilvánuljon. Az új halleves a balatoni gasztronómia megújulásának is jelképe lehet. Legjobb, ha a recept mellé fotót is csatol a beküldő az ételről és a szakácsról.

A képek és a receptek február 20-ig küldhetők be a [email protected] címre vagy a Pannon Lapok Társasága marketing osztályára.

A legjobb ételek a Terítéken a Balatoni halleves című receptfüzetbe kerülnek, beküldőik ajándékcsomagot kapnak, valamint ünnepélyes keretek között elkészíthetik ételüket egy rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!