2015.01.19. 16:15
A legjobb balatoni halleves nyomában
A legjobb balatoni halleves recepteket várja a Napló. Lehet hagyományos elkészítési mód vagy teljesen újszerű megoldás is.
A Napló és a Pannon Lapok Társasága a legfinomabb balatoni halleves recepteket várja. Ez lehet a nagymama elfeledett régi receptje vagy egészen modern, saját fejlesztés is. A lényeg, hogy a Balatonhoz vagy a régióhoz köthető alapanyagokkal, lehetőleg balatoni borok felhasználásával és fehér, ne pedig fűszerpaprikás alaplével készüljön. A kezdeményezés lényege, hogy a Balaton ne egy díszlet legyen az itt élők számára, hanem éljünk együtt a tóval és a helyiek maguk is aktívan részt vegyenek a térség népszerűsítésében – mondta Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke.
Tálalják a finom balatoni halászlevet. Csak ne paprikával! (Archív illusztráció: Penovác Károly)
A cél a közös értékek újragondolása és az, hogy a tó szeretete ilyen módon is megnyilvánuljon. Az új halleves a balatoni gasztronómia megújulásának is jelképe lehet. Legjobb, ha a recept mellé fotót is csatol a beküldő az ételről és a szakácsról.
A képek és a receptek február 20-ig küldhetők be a [email protected] címre vagy a Pannon Lapok Társasága marketing osztályára.
A legjobb ételek a Terítéken a Balatoni halleves című receptfüzetbe kerülnek, beküldőik ajándékcsomagot kapnak, valamint ünnepélyes keretek között elkészíthetik ételüket egy rendezvényen.