2017.07.07. 08:14
A nyár slágere: kávé tonikkal
Nemcsak első, de még második hallásra is meghökkentőnek tűnhet az idei nyár felkapott frissítője: a kávé tonikkal.
A két fő összetevő bizarr házasságából született hűsítő ital elkészítése nem igényel különösebb felszerelést vagy jártasságot, a titok az arányokban rejlik. Szükségünk lesz tonikra, amit a pohár háromnegyedéig töltünk.
Utána következik a jég. Ezzel nem célszerű fukarkodni, hiszen a tonik felszínén úszó jégkockák segítségével látványosabban elválik majd a két réteg.
Erre öntjük a már kihűlt eszpresszót. A kávé mennyisége ízlés kérdése, de első próbálkozásra nem ajánlott túlzásokba esni vele, csak módjával löttyintsük a feketéből, nem többet fél decinél.
Az ital külleme mindenképpen látványos, az ízhatást tekintve pedig kissé fanyar, hűsítő végeredményre számíthatunk.