Púder Nélkül

2015.02.04. 11:50

KIss Ramóna a citromra esküszik

Veszprém - Kiss Ramóna a közelmúltban megrendezett Esküvő kiállítás házigazdája volt, ahol a népszerű és mindig csinos színésznővel arról beszélgettünk, hogyan őrzi meg az alakját és mit tesz egészsége és szépsége megőrzése érdekében.

Kutasi Zsófia

- Ha Veszprém, akkor meg kell említenem, hogy a Báthory István Általános Iskolába jártam, ahol tesitagozatos voltam, emellett röplabdáztam. A heti öt tornaóra és a rendszeres sport megalapozta a jelenlegi alakomat. Természetesen járok edzeni, de azt mondják, hogy az izomzat nem felejt, ezért ha kihagyok egy hónapot, utána egyből érzem azt, hogy nem kell túl sok ahhoz, hogy visszanyerjem az alakomat. Ehhez mindemellett ott van az a genetikai adottság, amit a szülőknek köszönhetek - vallja Kiss Ramóna.

A színésznő elmondta, télen odafigyel arra, hogy sok folyadékot igyon, ami minimum napi két litert jelent. Ez a megfelelő testsúly megtartásához is segítséget jelent számára. Kiss Ramóna a szépítő és gyógyító ételek közül a citromra esküszik, ami a tévhitekkel ellentétben nem savas hanem lúgos. Egy fél citrom leve bármikor hatékony segítség számára. A pörgős életmód mellett mindez jól jöhet; a munka terén az első helyen a Barátok közt szerepel; tizenhét éves kora óta alakítja a sorozatban Szentmihályi Zsófit. A színházi munkák emellett szintén fontos helyet töltenek be a színésznő életében.

- Számomra egy kategóriában van a Barátok közt és a színház, de természetesen a sorozathoz alkalmazkodom - fogalmaz Kiss Ramóna.

Amikor próbaidőszak van és emellett forgatás, kevés ideje jut a sportra, de akkor is megvan az elegendő fizikai aktivitás. Amikor visszaáll a rendszer és előadások vannak és a Barátok közt, akkor átlagosan hetente háromszor edz; taposógépezik, fut, kardiózik, biciklizik, vagy éppen aerobikozik. A csapatsportok, a kézilabda, röplabda, kosárlabda, foci továbbra is a kedvencei között szerepelnek, de a munkabeosztása miatt azokra nem jut ideje.

A színésznő szerint az egészséges táplálkozás mellett, ha a szervezet kíván valamit, akkor azt érdemes pótolni, de csak mértékkel

Ramóna szerint, rá is jellemző, mint a legtöbb nőre, hogy elégedetlen magával, mint mondta hosszabb lábakat szeretne:

- A nők örökkön-örökké elégedetlenek magukkal, de azt hiszem, ez nem is baj. Amíg ez igaz a fizikai létünkre, elménkre, mindenre és amíg kérdőjelek vannak bennünk, addig tanulunk és akarunk tenni a változásért. Ezért szerintem addig jó, amíg egy ember elégedetlen magával, mert ettől függetlenül lehet boldog. Tény, hogy tenni kell a megjelenésért is, főleg a kor előrehaladtával. Igenis legyen feszes a comb, tartsuk meg az izomzatunkat és a jó fizikai állapotot, nyilván amennyire az időnk engedi.

A színésznő szerint napi harminc perc mozgás elég lehet ahhoz, hogy a szív és érrendszeri megbetegedéseket is elkerüljük. Kiss Ramóna stresszoldó technikája elsősorban a főzés, saját bevallása szerint hobbiszakács.

Ha egyedül főzhet egy pohár bor mellett, az minden esetben kikapcsolja, megnyugtatja. A vacsorát pedig ha teheti, egy romantikus film mellett költi el. A sportolás szintén a stressz levezetésére is jól jön. Az extrém sportokat is kedveli, tizenhárom éves kora óta búvárkodik, ami fantasztikus élményt jelent számára. Szerencsés alkatának köszönhetően az étkezésre nem kell különösebben odafigyelnie, gyakorlatilag büntetlenül ehet bármit.

- Nem tudok nemet mondani az ételekre, ráadásul a családban kedveltek a magyaros fogások. Ezen a téren is mindenevő vagyok, amit nem tudok megenni az a tökfőzelék. Viszont ha éjfélkor támad kedvem egy jó kis csülökpörire, akkor nem vonom meg magamtól. Természetesen mindemellett rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem.

A színésznő szerint az egészséges táplálkozás mellett, ha a szervezet kíván valamit, akkor azt érdemes pótolni, de csak mértékkel.

Az életével jelenleg nagyon elégedett; a családjában mindenki egészséges, vannak barátai, akiket szeret és viszont szeretik, amiért hálás.

A munka terén az új kihívások és az Abigél veszprémi bemutatója is nagy élményt jelentet és jelentett számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!