Nyeregben a fesztivál

2018.06.06. 07:00

Színes programokkal vár a bakonyaljai lovas rendezvény

 Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Bakonyalja Lovas Klub lovasfesztiválját a falu tavaly átadott lovaspályáján.

Laskovics Márió

Nagy Géza főszervező, a Bakonyalja Lovas Klub elnöke a kezdő díj-ugratás kategóriában indult lányát, Nagy Kira Rebekát díjazza Fotó: Laskovics Márió

Nagy Géza főszervező, a klub elnöke arról számolt be, hogy mind a lovasok, mind a nézők részéről nagyobb érdeklődést tapasztaltak tavalyhoz képest. A nap ismét faültetéssel kezdődött, a pálya körül eddig ültetett harminchárom gömbjuhar mellé ezúttal tíz felajánlott birsalmafát ültettek el.

A versenyzők kezdő és haladó ügyességi, kezdő és haladó díjugratás, fogathajtás, vadászhajtás és szinkronhajtás kategóriákban mérettették meg magukat. Nagy Géza úgy fogalmazott, az eddigi évekhez hasonlóan az egészen kicsiktől kezdve a rajt-engedélyvizsgát le nem tevő lovasokig bezárólag neveztek. Kategóriánként tizenöt-húsz fő, ami több a korábbiakhoz képest. A legjobb helyezetteket kupával, szalaggal díjazták. Hozzátette, a harminc kilométeres körön belül működő kilenc lovas klub közül hetente másik rendez bajnoki fordulót, melyben az indulók pontokat gyűjtenek.

 

Nagy Géza főszervező, a Bakonyalja Lovas Klub elnöke a kezdő díj-ugratás kategóriában indult lányát, Nagy Kira Rebekát díjazza
Fotó: Laskovics Márió

 

A több száz látogató kísérőprogramként megtekinthette a Kassai Lovasíjász Iskola látványos bemutatóját. A hat íjász két lóval, élő zenével előadott produkciójában többek között monociklis és táncos célba lövésnek tapsolhatott a közönség. A környéken egyelőre nem túl elterjedt westernlovaglást az ismert Spacsek Béla népszerűsítette hordókerüléssel, szlalommal.

A gyermekeket légvár, kézműves-foglalkozások, pónilovaglás és állatsimogató várta. A belépőjegy ebédet is tartalmazott, továbbá kapható volt fagylalt, lángos és kürtőskalács is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!