Pápa

2014.09.12. 19:15

Idén csülökkel bővült a hagyományos cicege- és borünnep

Pápa – Idén a borfesztivál elérte valódi fesztivál jellegét, a kezdetben megcélzott méretekkel és kínálattal.

Polgár Tibor

Ezt Áldozó Tamás polgármester mondta a Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál péntek esti hivatalos megnyitóján az Esterházy-kastély udvarán.

A vasárnap estig tartó nagyszabású rendezvény a gasztronómiai élvezetek mellett – melyek közé idén a csülök is bekerült – többféle énekes, táncos, zenés programot kínál a kastélyudvaron szerda óta.

Áldozó Tamás polgármester (Fotó: Polgár Tibor)

A pénteki hivatalos megnyitót a borrendek ünnepélyes felvonulása vezette be, majd elsőnek Áldozó Tamás mondott köszöntőt. A városvezető megjegyezte, majdnem minden település szervez gasztronómiai rendezvényt, melynek keretében olyan ételeket, italokat vonultat fel, amely jellemző az adott térségre. Pápa húsipari múltjára való tekintettel idén csülökkel bővítették a fesztivál kulináris kínálatát - hívta fel rá a figyelmet Áldozó Tamás.

A megnyitón részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, közigazgatási államtitkár, Unger Tamás, Pápa alpolgármestere, a Somlói Borrend nagymestere, valamint Tálos Tamás, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke.

Az ünnepség keretein belül a Somlói Borrend új tagokat avatott, majd a Magyar Állami Népi Együttes műsorával folytatódott a késő esti mulatság. Ezt követően Vastag Csaba és Vastag Tamás fellépésének tapsolhatott a közönség. A hétvégén számos program várja az érdeklődőket a kastélyudvaron. A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivállal az esős időjárás sem tud kibabrálni, a nagyméretű rendezvénysátorban minden programot megtartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!