Pápa

2014.09.24. 19:06

Megelevenednek a Szent Mihály-napi hagyományok

Pápa - Szent Mihály napja alkalmából változatos programokat kínálnak a pápaiaknak szombaton. Az egész napos forgatagról a Magyar Televízió többször is közvetít majd.

Polgár Tibor

A kínálatról dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója, valamint Unger Tamás alpolgármester beszélt a sajtó képviselőinek szerdán délután a város Fő terén.

– 9 órakor zenés reggeli tornát tartunk a Fő téren sok-sok sportegyesület, tánccsoport és iskolai sportkör részvételével. A jelenlévők találkozhatnak Szűcs Lajossal, a Lombard Pápa labdarúgócsapatának kapusával is. 15 órakor a Városi Sportcsarnok melletti színpadon, a Nagy Hangszerválasztó keretében, a Bartók Béla Zeneiskola pedagógusai és növendékei adnak koncertet. Emellett az érdeklődők különféle hangszereket is kipróbálhatnak majd. 19.30-tól egy Tűztivornya elnevezésű, a Szent Mihály-napi hagyományokhoz szervesen kapcsolódó programmal koronázzuk meg a napot az Esterházy-kastély udvarán – ismertette az intézményvezető.

Dr. Baloghné Uracs Marianna és Unger Tamás a Fő téren (Fotó: Polgár Tibor)

Mint mondta, elsőként a Teleszterion Színházi Műhely Szélkötő Kalamona című bemutatóját lehet majd megtekinteni. A látványos előadás tüzes eszközök segítségével, a magyar mondavilág elemeinek felhasználásával varázsolja el a nézőket. Ezt követően a Cosmos trió, valamint a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület tagjai zenés hagyományőrző műsort prezentálnak a kastélyudvaron, ahol tábortűz is fokozza majd a hangulatot. Az estét tűzzsonglőrök bemutatója zárja.

– Pápa városát a Magyar televízió kereste meg azzal a lehetőséggel, hogy bekapcsolódhat a Szent Mihály-napi programsorozatba. Körkapcsolással 25 település kap lehetőséget a bemutatkozásra, Pápa mintegy 15 percben mutathatja meg a városra jellemző értékeit. Éppen ezért arra bíztatok minden pápait, vegyen részt a programokon. Mutassuk meg, hogy fontosak számunkra az értékeink, a városunk – fogalmazott Unger Tamás. Az alpolgármester hozzáfűzte: a közvetítő televízió kérésére a 25 település egy-egy nyersanyagfajtát ajánl fel egy közös étel elkészítéséhez, Pápa pedig csülökkel járul hozzá a különleges gasztronómiai kísérlethez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!