Pápa

2014.10.22. 19:10

Folytatják az építkező munkát – Megalakult a pápai képviselő-testület

A sok tekintetben felemásra sikeredett rendszerváltozás egyik legjobban sikerült és legmaradandóbb alkotása az önkormányzati rendszer – fogalmazott a pápai képviselő-testület alakuló ülésén Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán este.

Polgár Tibor

Mint mondta, az önkormányzati rendszer erősítése, valamint működésének javítása a jövőben is a kormányzat legfontosabb céljai között fog szerepelni. A házelnök megjegyezte, Pápa városa minden nehézség ellenére az elmúlt négy esztendőben is folyamatosan fejlődött, szépült, és bízik benne, hogy ez az építkező munka folytatódik a következő öt évben.

– Mi, országgyűlési képviselők, kormányzati politikusok – akár hiszik, akár nem – néha nem kis irigységgel tekintünk a helyi képviselőkre, polgármesterekre, ugyanis az ő munkájuk sokkal emberközelibb – mosolygott a pápai származású Kövér László.

Fotó: Polgár Tibor

Áldozó Tamás polgármester kiemelte, a rendszerváltás óta eltelt időszakban a magyar politikai közéletben nem volt meg a lehetőség arra, hogy bármely törvényhozó, jogalkotó testület öt évben mérhesse az időt a programjainak a végrehajtásához.

– A mi testületünk lesz az első ilyen, amely öt évre tervezhet. Reményeim szerint ez az öt év sokkal több lehetőséget tud majd biztosítani a közös munkára – tekintett előre Pápa első embere. Hozzáfűzte, a város lehetőségeit alapvetően meghatározza, hogy a helyi gazdaság növekvő pályára állt, az adóbevételeik nőnek, a szociális kiadásaik pedig csökkennek.

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Pápa korábbi polgármestere nosztalgikus gondolatai közepette elmondta, amikor végighalad a városon, maga előtt látja a munkájuk eredményét. – Ezek az eredmények soha nem egyetlen emberhez köthetőek, hanem egy politikai közösség, egy képviselőtestület sikerei – hangsúlyozta kormánypárti politikus.

Fotó: Polgár Tibor

Az alakuló ülésen ismét Unger Tamást választotta meg alpolgármesternek a képviselő-testület, melynek további tagjai: Péntek Árpád, Vörös Ibolya, Bocskay László, Császár Endre, Venczel Csaba, Hermann István, Zsegraics Gyula, Kovács Csilla, Grőber Attila, Süle Zsolt és Kerecsényi Zoltán. Unger Tamás beszédében rámutatott, folyamatban van olyan koncepciók, stratégiák kidolgozása, amelyek hosszú időre meghatározhatják Pápa életét.

Áldozó Tamás polgármesteri illetménye a hatályos törvényi szabályozás szerint 598.302 forint, emellett 89.745 forint költségtérítésre jogosult. Az ünnepélyes testületi ülésen zenés, irodalmi műsorral közreműködött Simon Andrea és Pataki András, továbbá az eseményen részt vett többek között Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!