Pápa

2013.09.18. 11:46

A tehetségekért

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége pályázatot hirdetett tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok, mesterségek oktatói, és más tehetségsegítők számára. A cél az volt, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítsék a legjobbakat.

Nagy Imre

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért-díjat a tavaszi ünnepséget (akkor az OKTV-felkészítőket jutalmazták) követően másod ízben augusztus 28-án, a budapesti Nemzeti Színházban adták át. A díjazottak között egy pápai pedagógus, Tegyi Tibor, a Weöres általános iskola igazgatóhelyettese is ott volt.

Tegyi Tibor és tanítványai számos elismerést szereztek az iskolának (Fotó: Nagy Imre)



- A kiváló tehetségsegítő kategóriában kaptam meg a díjat, az ünnepségen a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma is képviseltette magát. Két szülő terjesztett fel az elismerésre a tavalyi osztályomból: Tóth Judit és Plegányiné Molnár Mónika. Ők keresték meg az iskolám igazgatóját, Horváth Attilát, aki támogatta a pályázatot. Mindehhez ötéves szakmai múltat kellett ismertetni, illetve felsorolni a versenyeredményeket. Így öt évre visszamenőleg összegyűjtötték a Paca diákújságunk, a versmondóink, a helyesíróink, a színjátszóink iskolai, városi, megyei és országos eredményeit, amikből jó pár akad - mosolyog a kitüntetett, aki minderről természetesen utólag értesült. A pályázat teljesen nyitott volt, határon túli magyaroknak éppúgy szólt, mint az itthoniaknak. A három kategóriában összesen 437 díjazott volt, a tanítóktól kezdve a sportedzőkön át a szakoktatókig.

A díjat Balogh László adta át a pápai tanárnak, Tegyi Tibornak (Fotó: Mayer András)



- Az ünnepség méltó volt a díjhoz. Arról szólt, hogy a tehetséget gondozni milyen kihívásokat, milyen feladatokat jelent. Erről az oldalról közelítették meg, és így teljesen a helyén volt, mert a díjazottakról beszéltek, nem másról. Az ünnepek többek között Hoffmann Rózsa államtitkár is köszöntőt mondott, valamint a Tehetségpont által támogatott gyermekek adtak rendkívül színvonalas, főként komolyzenei műsort. Jó volt érezni, hogy elismerik a munkánkat - fogalmazott a drámatanár, akinek az ünnepen dr. Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke adta át a díjat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!