bemutatták a jelöltjüket

2018.01.25. 09:00

Az MSZP, a DK és a PM közösen indítja Gőgös Zoltánt

Gőgös Zoltánt, az MSZP elnökhelyettesét, Veszprém megyei elnökét indítják a szocialisták az áprilisi országgyűlési választáson Veszprém megye 4-es számú, pápai választókerületében. A képviselőjelölt mögé beállt a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért is.

Polgár Tibor

Gőgös Zoltán, Grőber Attila, Dombó László és Németh Kálmán (balról jobbra) a közös országgyűlési képviselőjelöltet bemutató sajtótájékoztatón Fotó: Polgár Tibor

A három párt közös jelöltjét és együttműködését Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke, Dombó László, a DK helyi vezetője, valamint Németh Kálmán, a PM képviselője sajtótájékoztatón mutatta be.

Gőgös Zoltán, Grőber Attila, Dombó László és Németh Kálmán (balról jobbra) a közös országgyűlési képviselőjelöltet bemutató sajtótájékoztatón Fotó: Polgár Tibor

Grőber Attila kifejtette, a demokratikus ellenzéki oldal nyitott az együttműködésekre, ezt az a szövetség is alátámasztja, amit az április 8-ára kitűzött parlamenti választásokra kötött az MSZP a DK-val és a PM-mel. Mint mondta, a szocialisták a középpontban, szervezőként szeretnének szerepet vállalni a Fidesz leváltására irányuló együttműködésben, mely a Jobbik kivételével minden párt előtt nyitva áll, de kizárólag a kölcsönösség elve alapján. Hozzátette, az idei választás meghatározó lesz, melyen értékrendek között kell majd dönteniük a választópolgároknak. Grőber Attila szavai szerint a mostani kormánypárt új kiváltságokat és új kiváltságosokat teremtett, amivel szemben a szocialisták valódi demokráciát ígérnek.

Gőgös Zoltán úgy fogalmazott, szeretnék, ha a jelenlegi illiberális áldemokrácia helyett olyan szociális demokrácia jönne létre Magyarországon, amely tudomásul veszi a piacgazdaság alapértékeit, tiszteletben tartja a szabadságjogokat, és azokat az embereket sem hagyja magára, akiken a piaci környezet nem tud segíteni. A baloldali ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte: céljuk, hogy megállítsák a kistelepülések leépülést és a lakosságszám-csökkenést, orvosolják a szakemberhiányt, továbbá hazacsábítsák külföldről a kivándorolt fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!