Pápa

2017.03.31. 20:01

Megemlékeztek a 120 éve született egykori polgármesterről

Pápa - Négy napon, május 8. és 11. között 7-től 18 óráig tartják a városi óvodai beíratást a tavaly kialakult rend szerint - többek között erről döntött pénteki ülésén a pápai önkormányzat képviselő-testülete.

Polgár Tibor

A beíratás egy helyen, a Szivárvány Óvodában történik majd, itt pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szülők megbeszéljék az intézmény vezetőjével az igényeiket, adott esetben a kialakult rendtől eltérő elvárásaikat az ovival kapcsolatban - mutatott rá a tanácskozást követő sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás, Pápa polgármestere. Az ülés első napirendi pontjában a képviselők megállapították a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjait, azok egyes esetekben változtak.

Áldozó Tamás polgármester példaként állította Sulyok Dezsőt minden pápai elé Fotó: Polgár Tibor

Ezt követően beszámolók kerültek terítékre, így szó volt a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület, a Gróf Esterházy Károly Múzeum, valamint a helyi önkormányzat Települési Értéktár Bizottságának 2016-os tevékenységétől. Áldozó Tamás kiemelte, az önkormányzat és a lánglovagok kapcsolata továbbra is kifogástalan, a város pedig örömmel értesült róla, hogy a katasztrófavédelmi kirendeltség hamarosan két új gépjárművel gazdagodik. Ezek közül az egyik egy olyan minőségű és értékű, úgynevezett magasból mentő tűzoltóautó, ami korábban még sosem volt a helyi katasztrófavédelem birtokában. A Gróf Esterházy Károly Múzeumban a polgármester szavai szerint egy tehetséges, sokra hivatott munkatársi csapat állt össze, ami megmutatkozik az intézmény sokszínű tevékenységében is. A Települési Értéktár Bizottság kapcsán továbbra is kérik a pápai magánszemélyeket, szervezeteket, tegyenek javaslatokat arra, miket gondolnak érdemesnek a helyi értéktár-ba való felvételre. A vegyes ügyek között határoztak arról, hogy a város vis maior pályázatot nyújt be a várkerti támfal leomlása miatt.

A tanácskozás után az önkormányzat és az Elsősorban pápai - Városbarát Egy-let képviselő megkoszorúzták Sulyok Dezsőnek, Pápa második világháború utáni első polgármesterének Batthyány utcai emléktábláját. Áldozó Tamás a 120 éve született hajdani politikusról úgy fogalmazott: személyére, életművére pártállástól függetlenül minden pápai büszke lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!