Pápa

2017.03.09. 21:50

A pápai gólzsák szeretne minél előbb csúcsformába lendülni

Két hazai találkozóval indult a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja a Pápai Perutz FC számára.

Polgár Szilárd

Marton Miklós tanítványai nyitányként a Csetény ellen fölényes, ötgólos győzelmet arattak, majd a tabella élmezőnyéhez tartozó Balatonalmádi látogatott Pápára, ezen az összecsapáson pedig négy gólt rámolt be a vendégek hálójába a Perutz. A kettős sikerből négy találattal vette ki a részét Venczel Zoltán.

- Szokatlan volt a műfűről átállni a rendes, élő gyepszőnyegre. Ez meglátszott az első tavaszi mérkőzésen mutatott játékunkon - tekintett vissza a Naplónak nyilatkozva a Csetény elleni nyitótalálkozóra Venczel Zoltán. - Igaz, végül öt góllal nyertünk, de nem érződött még a pályán, hogy összeállt volna a csapat. Télen néhány új labdarúgó is érkezett a keretünkbe, nekik be kell még épülni az együttesbe, de úgy látom, jó úton járunk, hiszen összetartó csapatunk van.

Venczel Zoltán (sárga mezben) jó mérkőzésre számít a Tihany ellen is, bízik benne, hogy sokkal gördülékenyebb lesz a Perutz játéka
Fotó: Polgár Szilárd

- A legutóbbi, Balatonalmádi elleni derbi már nehezebb összecsapásnak ígérkezett.

- Igen, csak nehezen tudtuk megbontani a védekezésüket, az első gólig nem is volt egyszerű a dolgunk. Utána már lényegesen könnyebb volt a meccs. Általában tíz emberrel bekkelnek ellenünk az ellenfelek, betömörülnek a tizenhatos környékére, így nem egyszerű feltörni a hátsó védelmet.

- Rajtad nem múlt a kettős siker, hiszen két-két gólt is berámoltál az ellenfelek hálójába.

- A Csetény elleni gólom szerencsére a mérkőzés elején jött, hiszen Baldauf Konrád beadását tudtam a kapuba fejelni. A két meccsen egyébként több ziccerem is volt. Úgy érzem, jelenleg nem megy úgy a gólgyártás, mint ősszel. Szeretnék ismét jó formába lendülni, és a helyzeteim nagy részét gólra váltani. Remélem, tavasszal egyre eredményesebb leszek majd.

- Hogyan sikerült a téli felkészülés? Milyen erőállapotban vagy?

- Kiválóan sikerült a felkészülés, szerintem nagyon jó az állóképességünk és a fizikai erőnk. A felkészülési találkozók kezdetén magasabb osztályú, nálunk erősebb gárdák ellen léptük pályára. Utána már megyei együttesek- kel is megmérkőztünk, azok sima találkozók voltak. Talán csak egy problémánk adó-dott, ez pedig a műfüves pálya. Az egyik edzésen komolyan megsérült a csapattársam, Iványi Martin, akire most 8-10 hét kihagyás vár. Porcleválása van, nem bírta a térde a műfüvet.

- Ha jól tudom, a téli felkészülés alatt téged is elért az influenza, és most is apróbb sérüléssel bajlódsz.

- Igen, egy kicsit én is megfáztam, de szerencsére már meggyógyultam. Sajnos most is van egy kisebb sérülésem, ezért a Balatonalmádi ellen is csak hetven percet játszottam. Nekem is a műfű miatt fáj a térdem, a hétfői edzést emiatt ki is hagytam, pihentetnem kell a lábam.

- A Perutz támadószek- ciójába télen Szedlacsek Balázs érkezett, így kaptál egy vetélytársat magad mellé.

- Sokkal nehezebb volt eddig egyedüli csatárként. Szedlacsek Balázsnak kell még egy kis idő, míg felveszi a tempót, hiszen néhány évet kihagyott. Örülök, hogy itt van, ha neki jobban megy, akkor ő játszik. Nem vetélytársként, hanem csapattársként tekintek rá, ráadásul a pályán jobban meg tudjuk osztani a védők figyelmét.

- A hétvégén sorrendben harmadszor ismét a Perutz Stadionban léptek pályára, ahol a Tihany lesz az ellenfél.

- Jó mérkőzésre számítok, szerintem egyre jobbak leszünk. Bízom benne, hogy sokkal gördülékenyebben játszunk majd, és még jobban összekovácsolódunk. Nagyon szívós együttes a Tihany, nem szabad lenézni őket, koncentrálni kell, több pluszenergiát mozgósítani, és akkor nem lehet probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!