Pápa

2016.07.26. 18:15

Az eső sem szegte kedvüket a pápasalamoniaknak

Pápasalamon - Esős, hűvös, szélfútta reggelre ébredtek a pápasalamoniak július 16-án, ám ez cseppet sem szegte kedvüket, hogy megtartsák hagyományos falunapi felvonulásukat a takaros település utcáin. Lovas kocsik helyett most autók mentek a menet élén, s zászlókkal feldíszítve, dudaszóval adták hírül, hogy kezdetét vette a falunapi mulatság.

Polgár Szilárd

A barátságtalan időjárás ellenére a reggeli főzőversenyt megtartották, ahol hét jelentkező indult, ők a szűnni nem akaró eső és a viharos szél ellenére vállalkoztak arra, hogy a kuktapróbát kiállják. A készülő étkek között volt marhapörkölt, falusi babgulyás, pincepörkölt és sült sertésérme is. A tervezett és nagyon várt régi falusi vetélkedők viszont elmaradtak, pedig a szervezők többek között gumicsizma-hajító és szalmabála-gurító versennyel is készültek. Szintén a késő őszi időjárás miatt hiúsultak meg a focimérkőzések, sőt, a légvárat és a rodeóbika-attrakciót is elmosta az eső.

A Hens Dancing (Fotó: Polgár Szilárd)

A közös falunapi ebéd viszont nem maradhatott el, így délelőtt négy üstben csendesen fortyogott a gulyásleves, amelyet 40 kilogramm sertéslapockából készítettek. Az ízletes ebédet délben a pápasalamoniak jóízűen fogyasztották el, akik pedig nem tudtak eljönni a közös ebédre, azok számára éthordóban juttatták el a magyaros finomságot. Emellett minden salamoni gyermek üdítőt és lángost kapott a falunapon.

Bánki Mihályné, Pápasalamon polgármestere

A rendezvénysátrat eredetileg a tűző nap miatt emelték, végül a hatalmas eső ellen adott menedéket, délután kezdetét vette benne a kulturális program. Először a Pápai Musical Stúdió lépett operettkoktéllal a rögtönzött színpadra, majd Bánki Mihályné, Pápasalamon polgármestere köszöntötte a rendezvénysátrat megtöltő helybélieket. A településvezetői gondolatok után Hollenczer Anita énekelt ismert slágereket, majd a Takácsi Kenderkóc Együttes műsorát láthattuk. Őket a homokbödögei Optikai Csalódások tánccsoport kreatív előadása követte, majd a Takácsi Kicsi Csajok aratott hatalmas sikert.

A Takácsi Kicsi Csajok (Fotó: Polgár Szilárd)

- Az esős idő ellenére a falubeliek többsége eljött a rendezvényre - mesélte a Naplónak Bánki Mihályné polgármester. - Pápasalamonban nagyon várják az emberek a falunapot, amelyet hagyományosan július első felében tartunk. Mikor elmúlik az aktuális, szinte már akkor arról beszélnek, hogy milyen lesz a következő évi. A mostani programunk szervezését és összeállítását már februárban elkezdtük - mondta el újságunknak Bánki Mihályné.

A falunap talán legjobban várt műsora a pápasalamoni Hens Dancing fellépése volt. Tavaly nyáron alakult meg
a pápasalamoni asszonyok countrytánccsoportja, amely először a 2015-ös falunapon lépett fel. Most is fergeteges, remek hangulatú műsort adtak, ráadásul gyermekcsoportjuk is alakult Country Girls néven, ők voltak az idei falunap meglepetése. A remek hangulatú pápasalamoni programot Daavid mulatósműsora és utcabál zárta Birkás Pityuval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!