Pápa

2016.01.26. 19:45

Íjászok megmérettetése

Pápa - Kétnapos országos teremíjászversenyt rendezett a Városi Sportcsarnokban a Delta Íjászegyesület. A nívós megmérettetésre több mint 150-en érkeztek Pápára.

Haraszti Gábor

Az első nap egyben a közép-dunántúli régió kvalifikációs versenye is volt az országos teremíjász-bajnokságra. Nyolc kategóriában, hat korcsoportban - a nagy létszámra való tekintettel délelőtt és délután egyaránt - folyamatosan lőttek az indulók, akik között a házigazda klub tagjain túl jelen voltak egyebek mellett soproni, győri, alsóörsi íjászok is.

- Az első napon a World Archery-szabályzat (WA-szabály) szerint úgynevezett minősítő versenyt rendeztünk 150 fővel. Erről azt kell tudni, ha valaki eléri a megadott pontszámot, kvalifikálhatja magát az országos bajnokságra - tudtuk meg Németh Gabriellától, a Delta Íjászegyesület alelnökétől. Mint mondta, a WA-szabálynak megfelelően minden nevező kétszer tíz fordulóban három vesszőt lő ki körönként. A célok a kategóriának megfelelően 40, 60, illetve 80 centiméter átmérőjű lőlapok, melyekre a gyerekek tíz méterről, a serdülő és a felnőtt korosztály pedig 18 méterről lő.

Sok versenyző érkezett a Delta Íjászegyesület tornájára
Fotó: Haraszti Gábor

A másnapi IFAA-szabályrendszerű megmérettetésre mintegy 60-an neveztek. Ezen a típusú versenyen az íjászok öt vesszőt lőnek ki kétszer hat fordulóban. Németh Gabriella hozzátette: februárban Budapesten 3D-s Európa-bajnokságot rendeznek teremíjászatban, melyre kiválóan segítette a felkészülést a mostani verseny. Emellett tavasszal egy saját rendezésű, Hubertlakon megtartandó 3D-s terepverseny is szerepel a pápai Delta Íjászegyesület programjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!