Otthon

2015.03.16. 11:00

Minőség és kényelem a fürdőszobában

Veszprém - Ha azt szeretnénk, hogy a fürdőszobánk stílusos és egyedi legyen, akkor érdemes azt megterveztetni.

Kutasi Zsófia

Egy profin elkészített látványterv sokat segíthet, hiszen pontosan kiszámítható, mi hova kerüljön és milyen lesz az összhatás. A gondos és alapos tervezésnek köszönhetően harmóniát teremthetünk a fürdőszobában, csökkenthetőek a hulladék anyagok és ezzel a felesleges költségek is kiküszöbölhetők. Módosítani bármikor lehet a folyamat közben.

Doma Kornél szerint bármilyen stílusban kivitelezhető az egyéni és ízléses fürdőszoba
Fotó: Balogh Ákos

A fürdőszoba kialakítását befolyásolja a helyiség nagysága, fényviszonyai és az elvárások. Doma Kornél, egy veszprémi fürdőszoba szaküzlet vezetője számos elképzeléssel találkozott. Kiemelte, néhány tervezési alapelvet mindenképpen célszerű alkalmazni. Például kis fürdőbe nem előnyös a nagyméretű csempe vagy kád, a fektetve elhelyezett burkolat pedig szélesíti a teret. Ha sötét a helyiség, akkor a világosabb árnyalatokat érdemes alkalmazni. A fuga színe szintén fontos, hiszen a megfelelően kiválasztott színekkel meg lehet változtatni az összképet.

A minimál stílus jegyében a letisztult és a leegyszerűsített formavilág és berendezés dívik. Természetesen bármilyen stílusban kivitelezhető az egyéni és ízléses fürdőszoba a klasszikusan elegánstól a modernig. Általános szabályok nincsenek, a sokféle anyagnak és megjelenésnek köszönhetően nagyon sok lehetőséget ki lehet próbálni. De érdemes előbb a 3D-s tervezés alatt, így kiküszöbölhetőek az össze nem illő burkolatok, berendezések.

Az alapanyagok minősége terén nem érdemes kompromisszumot kötni. A minőségi termékek, kiegészítők között is találhatunk olcsóbb és drágább darabokat. A mai burkolási irányvonalak szerint járólapot használhatunk fürdőnk falának burkolásánál is.

A zuhanykabinok építésénél trendinek számít a zuhanytálca elhagyása. Egy szép burkolat a kabin alatt pedig szintén egyedivé teheti a helyiséget. A csemperagasztó választásra is lényeges, hiszen számít a felület és a csempe mérete is. A vízszigetelés szintén fontos lépés.

Aki sarokkádat szeretne kisebb a fürdőszobába, asszimetrikus darabokból választhat. Fontos, hogy a kád strapabíró és kényelmes legyen. Az épített kivitelű mosdópult változatos építhetősége miatt nem foglal nagyobb helyet, mint a lapszerelt mosdó bútor, nem is kerül többe, viszont tartósabb, látványosabb.

A kicsit szokatlan, a hagyományostól eltérő anyagok, formák és felületek szintén játékosságot vihetnek az adott helyiségbe, miközben egyedivé teszik azt. A kőburkolatok a fürdőszobában is rendkívül mutatósak lehetnek, ahogyan a vízálló parketták is.

Doma Kornél szerint a lényeg, hogy a végeredmény megfeleljen az elvárásoknak és jól érezzük magunkat a fürdőszobában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!