Otthon

2012.07.31. 05:44

Csak természetesen - Olvasóink szép kertjei (8. rész)

Szentgál – Ezen a kerten az látszik, hogy a család minden tagja dolgozik benne. A növényekkel legtöbbet a ház asszonya foglalkozik, a férj maga készíti a bútorokat, madáretetőket, egyebeket, a gyerekek gyomlálnak, locsolnak, gyakorolják a kertápolást.

Varga Ibolya

A család egyik tagja sem kertész, de mindenki szereti a növényeket. Fódi Tamás asztalos, és szabad idejében a szívesen készít kerti berendezési tárgyakat. Fódiné Takács Lívia porcelánfestő, gyermekeik Gréta és Szabin. Sokat kirándulnak, és gyakran az erdőben vagy a mezőn látnak meg egyegy szép gyökeret, a kertbe illő követ, amit aztán beépítenek a birodalmukba. Különleges formájú fatörzsek díszítik a teret és van vagy öt madáretetőjük.



Az egyikben, amelyiknek az oldala nyitható, idén egy cinkepár nevelte a fiókáit. A madarak zavarása nélkül figyelték, hogyan rendezték be szöszökkel meg növénydarabokkal a fészket maguknak. Aztán megjelentek a tojások. A rigópár mind a kilencet kiköltötte és fel is nevelte. Nyáron nem annyira a madarak etetése, mint az itatásuk a fontos. Ebben a kertben mindig A család egyik tagja sem kertész, de mindenki szereti a növényeket. Fódi Tamás asztalos, és szabad idejében a szívesen készít kerti berendezési tárgyakat. Fódiné Takács Lívia porcelánfestő, gyermekeik Gréta és Szabin. Sokat kirándulnak, és gyakran az erdőben vagy a mezőn látnak meg egyegy szép gyökeret, a kertbe illő követ, amit aztán beépítenek a birodalmukba. Különleges formájú fatörzsek díszítik a teret és van vagy öt madáretetőjük.



Az egyikben, amelyiknek az oldala nyitható, idén egy cinkepár nevelte a fiókáit. A madarak zavarása nélkül figyelték, hogyan rendezték be szöszökkel meg növénydarabokkal a fészket maguknak. Aztán megjelentek a tojások. A rigópár mind a kilencet kiköltötte és fel is nevelte. Nyáron nem annyira a madarak etetése, mint az itatásuk a fontos. Ebben a kertben mindig is száraz lábbal közelíthessék meg a házat. Többféle gyümölcsfát ültettek, ezek szerencsés esetben fedezik a család gyümölcsszükségletét és még befőzésre is jut belőlük.



Az örökzöldek sövényt alkotnak. Igen fontosnak tartják, hogy mindig virágozzon valami: vagy az ágyásokban, vagy a virágládákban. Ilyenkor a rózsák és a hibiszkuszok uralják a terepet, de helye van a vadon kelt napraforgónak is. A cserepekben, ládákban a muskátlik, petúniák virágoznak, és már gondosan nevelgetik a bimbóikat az őszirózsák és a krizantémok. A szomszédokkal, barátokkal is téma a kert, és rendszeresen cserélnek ötleteket, magvakat, hajtásokat, palántákat és kész növényeket is.





Akkor lehet szavazni, ha mindet látták

Negyvenen reagáltak a felhívásunkra, melyben a legszebb kertet kerestük. Csizmazia Szilveszter kertészmérnök segítségével választottuk ki a tíz legszebbet, és most ezeket mutatjuk be tíz héten át. Amikor már az összes kertet láthatták az olvasóink, akkor lehet majd szavazni a legszebbre, melynek tulajdonosa megkapja a táblát, ami bizonyítja, hogy ebben az esztendőben övé a legszebb kert. Ezenkívül a győztes kert tulajdonosának ajándéktárgyat is adunk, ami emlékezteti az idei sikerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!