Olvasó

2014.06.24. 12:30

Megújult a bakonybéli könyvtár

Az idei év első felében megújult a bakonybéli községi könyvtár.

Az állomány állagmegóvását is célzó selejtezést a tisztasági festés követte. A ki- és bepakolást, a könyvtár festését, a szükséges javításokat társadalmi munkában és a közfoglalkoztatottak segítségével végeztük el. Az új elrendezés megtervezésénél elsődleges szempont volt, hogy a belső tér könnyen használható, átlátható és barátságos legyen. Könyvtárunk a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár alá tartozik. A megújulásban is kaptunk segítséget, elsősorban a selejtezésnél, de az EKMK támogatásával új asztalokat is beszerezhettünk.

A megszépült bakonybéli könyvtárban külön ifjúsági részleg is van (Fotó: Palotás Dóra)

Nagy öröm, hogy könyvtárunknak már van külön ifjúsági részlege az olvasással ismerkedő gyerekeknek és az ovisoknak a jövő olvasóinak. A mesekönyvek lapozgatása mellett lehet itt rajzolni és társasjátékozni is. Könyvtárunk havonta több programmal, rendezvénnyel halad előre a korszerű könyvtárrá válás útján: minden hónap utolsó szombatján meseórát tartunk, havonta barkácsfoglalkozást rendezünk és rendszeresen vannak kulturális programjaink. A szakmákat bemutató sorozatunk júniusi alkalmán egy patkolókovács lesz a vendégünk.

Palotás Dóra

könyvtáros,

Bakonybél

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!