Olvasó

2014.09.15. 06:40

A szebb városképért

Balatonalmádi - A városban működő Honismereti és Városszépítő Kör tagjai remek ötleteikről ismertek.

Hegyi Ilona

Az idén már számtalanszor tettek a közvetlen környezet érdekében szép, nemes dolgokat, amelyek nagyon fontosak a város felvirágoztatásában. Fiatalokat is bevonva örömmel konstatálták, hogy ők is tettre készek. Ezt a feladatot Szakál Balázs Dániel végzi nagyon sikeresen. Felhívásukra többen részt vettek az augusztus utolsó szombatján tartott városszépítő akcióban, a ragyogó nap is nekik kedvezett. A felújított posta parkolójában és a szolgáltató ház körüli területen gyűjtötték össze a szemetet, több zsák hulladék került a tárolókba. Sajnálattal tapasztalták, hogy sok felelőtlen ember eldobálja a szemetet. Ebben a városrészben sok vállalkozás működik. Jó lenne, ha ők is részt vennének a környezet védelmében, szebbé tételében, mert ha csak kicsivel is járulnának hozzá, akkor más összkép alakulna ki, és a város szemet gyönyörködtető látványt nyújtana a lakosoknak és az idelátogatóknak.

A Honismereti és Városszépítő Kör több hasonló akciót tervez a káptalani vasútállomásnál, a budatavai tömbbelsőben és mindkét vörösberényi templom környékén.

Felhívást tesznek közzé, aki szívesen csatlakozna a nemes feladathoz, az keresse őket. A közös munka lehetőséget adott arra is, hogy jobban megismerjék egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!