Olvasó

2013.11.20. 20:53

Hófehérke kicsit másképp

Ajka - Tökéletes darab, zseniális játék, különleges szereplők és klasszikus történet. Ez jellemezte azt az előadást, amit a (PE) Vár utcai épületében tekinthettek meg a kíváncsi szemek november 19-én. Zalán Tibor újraírta a Hófehérkét.

Hanis Patrícia

A Kabóca Bábszínház négy színésze: Lovászi Edina (Hófehérke) Baranyai Anita, Jakab Ádám és Fige Tamás óriásit alakított. Maga a történet egy kislány felnőtté válását kíséri végig, teljesen modern szemszögből láttatva az eseményeket. Az alap sztori tehát egyezik, a jó és a rossz ismét megküzd egymással, bár a rengeteg szóvicc és a kíméletlen humor mellett, furcsa csavarok jelentkeznek a színdarabban.

A bábok és az emberek együtt szerepeltetését is rafinált módon oldotta meg a rendező. Az összhatás párszor már-már horrorisztikusra sikerült, persze épp csak annyira, hogy élvezhető legyen. A szerző, Zalán Tibor külön kiemelte az előadás után tartott beszédében: kell az, hogy a nézők szeme felcsillanjon, feszült figyelem uralkodjon el rajtuk és ismét gyermekké változva, szabadon nevethessenek a találó tréfákon. Szerinte ez egyértelműen megmutatkozott a közönségen, mert titkon figyelte a jelenlevők arcvonásait a produkció közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!