Olvasó

2012.02.22. 06:41

Brüsszelben kialudhat a görögtűz?

Ha ma lenne róla szavazás, Görögországot egészen biztosan nem vennék fel az unióba. Azt az országot, ahol a megszorítások miatt ma is tüntetnek.

Peltzer Géza

Pedig szerintem mindenki tudja, hogy ha nincs megszorítás, nincs mentőcsomag sem, ha nincs EU-s mentőcsomag, egy hónap múlva fizetésképtelen lesz az állam: nem lesznek nyugdíjak, nem kapnak fizetést az állami alkalmazottak. De ők tüntetnek. Ez az első, a másik fő ok pedig, ami miatt kérdéses az ország uniós érettsége, hogy azok a politikusok, akiknek a felelőtlensége miatt jutott ide az ország, felelősségre vonás nélkül megúszták.

Az unió megmenti a görögöket, mondják most sokan, pedig nem így van: az unió az eurót menti meg. Ha viszont mi jutnánk államcsőd közeli helyzetbe, rajtunk nem segítene senki, ugyanis a forint csődje senkit nem érdekelne Európában. De valószínűleg azonnal kizárnának minket a közösségből, elzárva az uniós forrásokat előlünk. Csodák tehát nincsenek: aki bajban van, takarékoskodjon, húzza meg a nadrágszíjat tizedszer is - mert nincs más megoldás, mint fizetni a tartozást, amit mások vettek fel és már régen nem tudjuk, mire költötték. Segíts magadon és a Nyugat is megsegít - ez napjaink közmondása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!