Nyirád

2014.12.17. 14:30

Mézeskalácsok tárlata Nyirádon

A rendezőket is meglepte a siker, a falu apraja-nagyjának közös ünnepe lett az óvoda által szervezett jótékony célú mézeskalács kiállításból.

Tóth B. Zsuzsa

A kedd esti szabadtéri eseménynek az időjárás is kedvezett. A különleges kiállításnak a  fedett piac adott helyet, amelyet ez alkalomra ünnepi díszbe öltöztettek az óvoda és az önkormányzat dolgozói. Még az életnagyságú  Betlehem elkészítéséről  is gondoskodtak. A mézeskalácsok tárlatára közel ötvenen vitték el szebbnél szebb süteményeiket, még olyan háziasszonyokat is megmozgatott a felhívás, akik eddig ilyesmivel nem készültek az ünnepre. Civil szervezetek, családok,  baráti körök, pedagógusok fogtak össze és formázták, sütötték, díszítették együtt nagy türelemmel és fantáziával a különféle figurákat, házakat. Az óvónők által készített mézeskalácsokat  pedig bárki megvásárolhatta jelképes áron, ily módon  segítve az intézmény  működését. Elsőként Szabóné Kecskés Mária óvodavezető üdvözölte a megjelent rengeteg érdeklődőt,  majd Sarkadi-Nagy András polgármester köszöntő beszédében vallotta, hogy  a szebbnél szebb mézeskalácsokban való gyönyörködésnél sokkal fontosabbnak tartja a hívó szót, amelyet idősek és fiatalok egyaránt meghallottak és ennek köszönhetően most először közösen ünnepelnek mindannyian.

Keringer Alexandra nővére, Hockné Keringer Nikolett mézeskalácsát csodálja kislányával, Fleck Flórával a kiállításon (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

– Így Advent vége táján nagy a sötétség, elég, ha csak a rövidülő nappalokra és hosszabb éjszakákra gondolunk. Mindennapjainkban ugyancsak nagy a zűrzavar, év végi zárás, ünnepi nagy bevásárlás, takarítás, ajándék készítés, családi programok rakódnak egymásra. Mégis, a hozzánk közelítő ünnep egyre nagyobb fényességgel világít ebben a sötétségben. Várjuk megérkeztét, még talán akkor is, ha nincs kivel megosztanunk ezt a napot – mondta a polgármester. Az óvoda nagycsoportosai  karácsonyi műsort adtak, majd az intézmény  dolgozóinak   kórusa énekelt Jézus születését idézve. A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel már most elhatározták, hogy jövőre is megszólítják a lakosságot, hagyományt teremtenek az év végi közös ünneplésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!