Mozitipp

2014.11.23. 17:42

Csillagok között (Interstellar)

Szó, mi szó a Csillagok között alaposan beviszi nézőjét a fekete lyukba, a baj ott van, mintha az alkotók sem tudták volna eldönteni, hogyan jöjjenek ki a nagy tér-idő kavarodásból. A végeredményt még a meggyőző McConaughey sem volt képes értékessé és érdekessé varázsolni.

Horváth Gábor

Rezümé

A Csillagok között egy tudományos-fantasztikus kalandfilm, amely a közeli jövőben játszódik. Az emberiségnek el kell hagynia a Földet, mert a természeti katasztrófák hosszabb távon lehetetlenné teszik az életet bolygón. A film főszereplője, Cooper volt tesztpilóta, jelenleg farmer titokzatos jelekre lesz figyelmes.

Főszereplők: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine.

Rendező: Christopher Nolan.

 

Rágcsálnivaló hobbifizikusoknak

A Csillagok közt úgy kezdődik, mint minden rendes elő-apokaliptikus mozi. A Földnek sanyi, ezt tudjuk, még ha nem is ábrázolják túl látványosan. Ezzel még nem is lenne baj, de olyan kevés az érdekesség és annyi felesleges dolog történik, hogy gyorsan unalmassá válik a sztori. A mozit aztán az első fordulópont sem igazán tudja felpörgetni. Jó, fogadjuk el, hogy a felpörgés nem is volt cél, de attól még lehetne érdekes az, amit mutatnak... Én baromira vártam, hogy hirtelen arcot vált a film, amiben esemény aztán van jócskán, fordulat is akad, azonban ezek csak rövid időkre kötötték le figyelmemet, messze nem órákon át. Nekem az az érzésem, mintha a rendező túl nagyot akart volna markolni egyszerre, de a végére nem marad más mint egy félig üres százaszsepicsomag, mellé egy kis rágcsálnivaló a hobbifizikusoknak.

A színészek jók, csak nem passzolnak ide

A fekete lyuk beszív, a Csillagok között viszont nem képes rá. Nekem legalábbis „nem jött át”. Pedig a háttere, filozófiája még izgalmas is lehetne, de annyira nem jön ki a lépés, hogy a hajrára kifulladt nézők egyik fele azt mondja, ez marhaság, a másik pedig a fejét vakarja. Kár érte. Matthew McConaughey-t egészen kiváló színésznek tartom és Anne Hathaway-el sincs semmi bajom, itt is jók, nem tehetnek róla, hogy a film szétesik. Illetve, véleményem szerint egyik színészhez sem illik a karakter. Matt Damon feltűnése pedig számomra óriási kérdőjel.

 

A robot legalább király arc

Ha űrkalandor lennék, biztos nem adnám ilyen szerencsétlen flótások kezébe az életem. Hogyne. A repülést gyorstalpalón végző tudósok és egy búslakodó, leselejtezett expilóta engem ne vigyen fekete lyukba. Az egyetlen tökös figura TARS, a robot, aki olyan szöveget tol, hogy azért tényleg elismerés. Pedig a kinézete erősen B-kategóriás (olyan, mint egy elfűrészelt biliárdasztal felállítva), egy Csillagok Háborúja castingon körberöhögték volna, cserébe igazán remek figura. Kár, hogy viszonylag keveset szerepel.

Egy jó stílusú robot, némi látvány és egy kis magasabb rendű(nek mondott) filozófia. Ennyi elég egy űreposzhoz? Semmiképpen.

 

ÉRTÉKELŐ

Sztori: 10/6

Fíling: 10/4

Karakterek: 10/6

Összesítve: 30/16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!