Telekom Veszprém

2014.09.13. 11:01

Ilic szétlőtte a Vardart

Remek küzdelemben nyert magabiztosan az MKB-MVM Veszprém KC szombat este a kézilabda SEHA-ligában. Az ellenfélnél pályára lépett Sterbik, Ilicet ez nem zavarta, a szerb hatalmasat játszott. Veszprém-Vardar: Élőben tudósítottunk a helyszínről.

Horváth Gábor

 

 

MKB-MVM-Vardar Szkopje 31:23 (17:12)

Veszprém,  4500 néző. V.: Brunovsky, Canda (szlovákok).

MKB-MVM Veszprém KC: Mikler – Marguc 1, Nagy 1, Chema 2, SULIC 4, ILIC 12 (5), Iváncsik G. 1. Csere: Borbély (kapus), Terzic, Schuch, Zeitz 3, Nilsson 1, Ruesga 3, Gulyás 2, Ugalde 1. Edző: Carlos Ortega.

Vardar Szkopje: Angelov – Dushebajev 2, Brumen 4 (3), TOSKIC 4, Abutovic, Karacic 3, DIBIROV 5 (2), Markovic. Csere:  Sterbik (kapus), Gorbok 2, Pribak 3, Chipurin, Shishkarev.  Edző: Raul Gonzalez.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek:  6/5, ill. 6/5.

Carlos Ortega: -  Ma kifejezetten jól védekeztünk. Támadásban is remekül teljesítettünk. Azt gondolom azonban, a védekezésünkön még van mit csiszolni. Zeitz és Nilsson beilleszkedése a védekezési szisztémánkba jól halad, nagy szükségünk van rájuk. Úgy vélem, a támadójátékunk az előző szezonhoz képest sokkal jobb, igaz nem is játszottunk ilyen szintű mérkőzéseket, mint, amiket most a SEHA-Ligában.

Gasper Marguc: - A mérkőzés első és utolsó tizenöt percében nyertük meg ezt a meccset. Mindkét periódusban sok könnyű gólt tudtunk szerezni. Ilic vezetésével a támadójátékunk kiemelkedő volt, de szerintem a védekezésünkkel sem volt gond.

 

17:32: A vége 31:23 lett. Köszönjük a figyelmet! Hamarosan jelentkezünk a nyilatkozatokkal, a jegyzőkönyvvel és az összefoglaló tudósítással!

17:25: Kettős emberhátrányban a Veszprém, Schuch után Ugalde kapott két percet, sebaj, az ifjú Borbély megfogja Dibirov hetesét. Ilic pedig, találják ki, gólt lő, a 12.-et a sorban.

17:21: Itt a vége. Még van 8 és fél perc, de a hazaiak eldöntötték, Ilic értékesíti újabb hetesét, majd átlövésből akaszt hatalmas bombát a bal alsóba. Sterbik ma vele álmodik, az tuti. 53. perc: 28:20.

17:19: Ilicet elkapta valami... Az átlövő fogja magát és egyedül veri a macedón védőfalat, Sterbikkel együtt, 26:20.

17:15: Ruesgát kell ápolni, de úgy tűnik, nincs nagyobb baj. A 48. percben 23:20 az állás. Ilic növeli ismét négyre az előnyt, ez volt a szerb hetedik gólja.

17:09: Mikler védett ziccert. A vendégeken látszik, hogy nem akarnak alárendelt szerepet játszani. Küzdeni tudásuk a Veszprémet is hajtja előre. Respect.

17:06: Gorbok kérte meg az egyik megdöbbent szurkolót az első sorban, hogy segítsen levenni az ujjáról egy ráragadt papírdarabot. Jelentjük, segített, a híres bakonyi sportszerűség...:)

17:04: Egyre izgalmasabb a meccs, Sterbik egészen jól véd, ami feldobta a társakat, 41. perc: 21:18.

 

16:54: A Veszprém faarcú németje, Zeitz törte meg a hazai gólcsendet, a légiós kézilabdarobotként mozog, általában jó helyre, lövése ellen pedig nincs ellenszer, még Sterbiknek sem.

16:53: Dibirov hetesével 17:14.

16:50: Elkezdődött a második félidő. Mindkét oldalon eredménytelen volt az első támadás. Gorbok lőtt gólt, a vendégek kapuját Sterbik Árpád védi.

16:38: 17:12 az első 30 perc után. A küzdelem olyan, amilyet vártunk. A Veszprém érvényesíti fölényét, de a Szkopje sem hagyja magát.

16:29: A Vardar feljött két gólra (11:9), de a bakonyiak gyorsan válaszoltak, 25. perc: 15:9.

16:21: Az MKB-MVM hatékonyan bontja a vendégfalat, a macedónok is javultak valamelyest, 19. perc: 10:6.

16:15: Terzic kapott egy hatalmas pofont valakitől a nagy kavarodásban, az arcából ítélve ő tudja, hogy ki volt a feladó. Az arcából ítélve hamarosan mi is megtudjuk.

16:12: Sulic duplájával már 5:1. Dibirovnak nagy az önbizalma, nem, inkább ennyire tanácstalan a Vardar, az orosz szélső nullszögből próbált betalálni, hiába.

16:09: Ki fog itt gólt lőni? - kérdik a macedónok. A szerb Toskic jelentkezik a feladatra és szépít.

16:08: Kiválóan védekezik a Veszprém, a vendégek csak hatalmas küzdelem árán tudnak lövésig jutni, Mikler is magabiztos. 8. perc: 3:0, időt kért a Vardar.

16:05: Öt percet kellett várni az első gólra, Chema dobta. Jó az iram, sok a hiba.

15:59: És akkor kezdhetünk! A kezdőcsapatok, MKB-MVM: Mikler - Marguc, Nagy, Chema, Sulic, Ilic, Iváncsik G. Vardar: Angelov - Dusebajev, Brumen, Toskic, Abutovic, Karacic, Dibirov.

15:53: Elkezdődött a bemutatás, amelynek rögtön az elején kiderült, hogy Sterbik Árpádot még mindig nagyon szeretik a veszprémi szurkolók. A kapust hatalmas ováció fogadta.

15:48: Telt ház nem lesz, de úgy tűnik, nem sok hely marad majd a kezdésre üresen, tehát a jó hangulat garantált.

15:36: A helyszínről jelentkezünk. A csapatok bőszen melegítenek, a játékosok mindkét oldalon mosolygósak, nyugodtak. Ez ne zavarjon meg senkit, lehet ebből még komoly kézicsemege.

Ahogyan a héten beszámoltunk róla, papíron a legerősebb vetélytársat fogadja az MKB-MVM Veszprém KC a SEHA-ligában. A Vardar Szkopje az elmúlt években igencsak megizmosodott, köszönhetően a komoly anyagi befektetéseknek és természetesen a céltudatos szakmai munkának.

A macedónok az előző idényben hazai porondon kupát nyertek, a Bajnokok Ligájában pedig majdnem Final Fourba jutottak. A nyolc között a későbbi győztes Flensburg ejtette ki őket igencsak izzadtságosan. A Vardar azóta ráadásul tovább erősödött, nyáron többek között leigazolta a Barcelonától Sterbik Árpádot, akit a Balkántól a bakonyi megyeszékhelyen át egészen Madridig senkinek sem kell bemutatni kéziberkekben.

A szombati Veszprém-Vardar meccs felkészülésnek is felfogható, hiszen a két együttes a BL-ben is egy csoportban szerepel, ám ismerve a balkáni virtust és a hazai pályán különösen kötelező bakonyi becsületet nem lennénk meglepve, ha komoly kis derbi alakulna ki az összecsapásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!