Lombard Pápa

2014.09.22. 17:10

A Pápának fel kell állnia a padlóról

Pápa - A focit gólra játsszák - ezt, a futballban gyakran használt frázist sokat lehet emlegetni a jelenlegi élvonalbeli bajnokságban a Lombard Pápa labdarúgócsapatával kapcsolatban.

Polgár Tibor

Ugyanis furcsa kettősség jellemzi a 2014/2015-ös kiírásban a bakonyaljai sárga-feketéket, akik az eddigi nyolc bajnokijuk során olykor úgy győztek vagy szereztek egy pontot, hogy az aktuális ellenfelük dominált és több helyzetet dolgozott ki az adott mérkőzésen. Aztán Szűcs Lajosék elbuktak olyan meccseket, amiken (bizonyos periódusokban vagy szinte végig) jobban játszottak a riválisnál, csak éppen a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is elpuskázták - erre láttunk példát legutóbb Felcsúton.

A hétvégén, az NB I 8. fordulójában a Puskás Akadémia az első két lehetőségéből betalálta a Lombard ellen, amivel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Ráadásul mindkét szituációnál pápai futballisták kapitális hibája kellett ahhoz, hogy egyáltalán helyzet alakuljon ki a hazaiak előtt. A felcsútiak tehát százszázalékos helyzetkihasználást produkáltak, míg Kovács László - sokszor szemre is tetszetősen futballozó - tanítványai mindent kihagytak.

Szűcs Lajosnak és a Lombardnak fel kell állnia a padlóról. Szombaton az Újpest érkezik Pápára (Fotó: Penovác Károly)

- Ezt a mérkőzést le lehetett volna hozni 2-1-re, 3-1-re, vagy akár 3-2-re. Három hatalmas hibánkat kegyetlenül megbüntette az ellenfél, mi pedig 3-4 óriási ziccert is elhibáztunk. A végén már úgy éreztem, ha holnaputánig játszunk, akkor sem tudunk gólt szerezni - nyilatkozta a találkozóval kapcsolatban Kovács László, a Lombard Pápa megbízott vezetőedzője. Hozzáfűzte, az akarati tényezővel, a játékosai hozzáállásával nem volt gond, szombaton este egyszerűen semmi nem jött össze a Veszprém megyei csapatnak.

Egyébként a játék képe alapján egyértelműen túlzó 3-0-s hazai siker azt is jelentette, hogy az idén áprilisban átadott Pancho Arénában először szerezte meg mindhárom bajnoki pontot a Puskás Akadémia, míg a Lombard immár egy teljes éve (!) nyeretlen vendégként az első osztályban.

Csak és kizárólag szurkolói kártyával

A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Perutz Stadionban lép pályára a Lombard Pápa, Kovács László fiai az Újpestet fogadják szombaton 20.30-tól. A találkozóra kizárólag azok válthatnak jegyet, akik rendelkeznek szurkolói kártyával. A klub tájékoztatása szerint a pápai drukkerek a héten péntekig válthatják ki a klubkártyát, a mérkőzés napján erre már nem lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!