Lóerő

2015.02.05. 18:45

Padlógázzal 2015-ben is - Ifj. Mulicz László az SR Sport Egyesület idei terveiről

A tizenkét főt számláló egyesület idén is a lóerők közé csapna, és több versenyen is képviselteti majd magát.

Heffler Péter

Az SR Sport Egyesület remek évet zárt tavaly mind a versenyzésben, mind pedig a rendezésben. Elnöküket, ifj. Mulicz Lászlót kérdeztük az idei tervekről.

– Hány versenyzővel rendelkeztek?

– Egyesületünk tizenkét főt számlál, de mindenkinek más az érdeklődési, tevékenységi köre. Vannak, akik csak a rendezésben szeret-nek vagy tudnak részt venni, de vagyunk páran, akik a lehetőségeikhez mérten minél több sportágban szeret-jük megmérettetni magunkat. Akiknek van saját versenyzésre való autójuk, vagy az utcai autó, amit versenyzésre használnak, azok szlalom, rali, esetleg ralikrossz szak-ágban is rajthoz állnak. Akik sajnálják az autóikat, vagy nincs erre a célra megfelelő járgányuk, azok vagy a tájékozódási versenyeken, vagy a bérgokartversenyeken remekelhetnek. Előbbin tavaly négyen, Pathy Dániel, Schmidt Gábor, Böröczky Gergő és jómagam, utóbbin pedig hatan indultunk Mazalin Róberttel, Mulicz Andrással és Bauer Lindával kiegészülve. Továbbá az egyesület tagjain kívül vannak még egyéb, állandó versenyzőink is, akik a kis társaságunkhoz közel állnak. Lehetőségeinkhez mérten próbálunk segíteni nekik is.

Pathy Dániel, az SR Sport Egyesület versenyzője a tavalyi Fehérvár-ralin (Fotó: Ifj. Mulicz László)

– Hány versenyt terveztek idén?

– A veszprémi szlalomversenyek már szervezés alatt vannak, amelyek részei idén is a Dunántúli Szlalomkupa futamainak. Ezeken a csapatunk is indulni szeretne. Mindenképpen tervezünk idén is elindulni a Marshal Trophy tájékozódási versenyen, ahol valószínűlrg még többen részt veszünk, vala-mint a gokartversenyeket sem szeretnénk hanyagolni. Pathy Danival záróautóként szeretnénk menni a számunkra elérhető raliversenyeken is.

– Hány rendezés van kilátásban?

– Saját rendezésű versenyünk, a négy veszprémi szlalomverseny már szerződéssel rendelkezik. Ezenkívül besegítünk a Dunántúli Szlalomkupa rendezésébe, így segítjük a különböző rendezők munkáját. Ezek a futamok még egyeztetés alatt vannak, de Bakonyszentlászló, Mór, Écs, Győr, Szentgotthárd, Nagyatád is szóba jöhet, illetve egy szlalomverseny a tapolcai laktanyában, és a budapesti Rakpart szlalom lebonyolítása. Nem szeretném hanyagolni a gokartversenyeket sem, úgyhogy tervezzük azokat is, de ezek időpontjai spontán módon szoktak alakulni, hogy mindenkinek megfeleljen.

– Mik a célok az új évre?

– Szeretnénk, ha az év legalább olyan sikeres lenne, mint az előzőek. Csapatunkban autócserék vannak kilátásban, remélem, mindenkinek összejön, és eredményes futamokat, évet tudunk majd zárni.

– Mikor kezdődnek a szlalomfutamok?

– Az elsőre március 29-én kerül sor. Valószínű ez lesz a Dunántúli Szlalomkupa nyitánya is egyben.

 

Hogy is jött a szlalomverseny ötlete?

– Az egész 2007-ben egy autós baráti társasággal kezdődött, akiknek a vére az autósportért forrott. A rend éber őreinek egyre több munkát adó utcai versenyek, valamint az amatőr megmérettetések hiánya adta az alapötletet. 2007 óta szervezünk versenyeket, 2011 óta az SR Sport Egyesület égisze alatt – mondta ifj. Mulicz László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!