Lóerő

2014.07.24. 09:45

Autócsodák találkája

Sümeg - Még be sem parkolt a tuning találkozón az 1975-ös Trabanttal Avas Gergely, máris többen elindultak a kocsi felé. Az élénk narancs színű, napfénytetős, barna üveges csillogó-villogó kocsi valóban feltűnő jelenség volt.

Tisler Anna

A huszas éveiben járó tulajdonosától megtudtuk, sok büszkeséget hozott már neki az autó, amelyen közel 3000 órát dolgozott. Többszörös autószépségverseny győztes, ha végigmegy vele az utcán, mindig akad csodálója. Igaz, elég ritkán hozza ki a garázsból, hétköznap nem tuningautójával közlekedik. A Trabant nem csak szép, pénztárcakímélő is. Fogyasztása százon csupán öt liter, százzal simán lehet vele menni. Tulajdonosa szerint többet is elbírna, de nem szeretné túlhajtani. Külföldi gyűjtők már az értéke sokszorosát is felkínálták a kocsiért, ő azonban semmi pénzért nem válna meg tőle.

Kalamár Viktor autószerelőként maga építi Hondáját (Fotó: Tisler Anna)

A 28 éves Kalamár Viktor Vaspörről érkezett a találkozóra 18 éves Honda Accordjával. Elmondta, az autót 2006-ban vásárolta, rengeteget dolgozik rajta. Ért hozzá, ugyanis autószerelő. Régóta jár tuningtalálkozókra. Úgy tapasztalja, ma már kevesebb a találkozó és az autó is.

A találkozón kiderült, az autó szerelmeseinek fantáziája nem ismer határt, ma már csaknem minden típushoz bármilyen alkatrészt be lehet szerezni vagy hazai üzletekből, vagy az internetről. Az autókban gyakori a tulajdonos testalkatának és igényeinek megfelelően egyedileg kialakított ülés, minden évben feltűnik néhány felfelé nyíló ajtó, a zenekedvelők pedig guruló zeneszobát alakítanak ki járművükből. Létezik olyan autó, amelyben ötven hangszóró sugározza a zenét. Mások a csomagtartó falait rakták tele hangszóróval. Egy rikító zöld autóban egy zöld színű műanyagból készült UFO foglalt helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!