Lóerő

2014.08.27. 14:00

A megbecsült öregek

Balatonfűzfő - A motorok mellett egy hatvanéves Cadillac vitte a prímet a közelmúltban megrendezett negyedik Balatonfűzfői Veterán Járműtalálkozón.

Marton Attila

Az ország 27 településéről csaknem 90 autós és motoros érkezett az összejövetelre, mondta a Naplónak Fejes Károly, a rendezvényt szervező Balatonfűzfői Autós és Motoros Egyesület elnöke. A legöregebb jármű egy típus hűen felújított, 1943-as Zündapp oldalkocsis motorkerékpár volt, míg az autók közül a kilátogatók szavazatai alapján a legszebbnek egy 1953-ban gyártott Cadillacet választottak, amely eredeti állapotában pompázott.

A szocialista blokk és a nyugati országok ötvenes-, hatvanas- és hetvenes években gyártott járműveit egyaránt látni lehetett: Renault, Peugeot és Volkswagen Bogár mellett Csepel, Danubia, MZ, Pannónia, valamint 250 és 350 köbcentiméteres Jawa motor is feltűnt a találkozón.

A bemutató helyszínéről, a Föveny strand melletti területről a járgányok rendőri felvezetéssel bejárták a település városrészeit. A felvonulás után egy katonai gulyáságyúban főztek ebédet, napközben pedig elméleti tudásukat egy feladatsorral, gyakorlati ismereteiket alkatrészfelismerő-versenyen tesztelhették a résztvevők.

 

Címkék#veterán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!