Lóerő

2013.09.12. 06:30

Dübörgő lóerők Veszprémben

Itt van az ősz, itt van újra, azaz a nyári pauza után a harmadik versennyel folytatódik a nagy sikerű Veszprém Szlalom sorozat is.

Szabó Péter Dániel

Az időpont szeptember 15-e, a helyszín továbbra is a Veszprém Aréna parkolója, a szervezésért pedig az SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team felel.

- A megszokott módon ismét a balesetmegelőzés jegyében zajlik a rendezvény, az ügyességi autóverseny mellett kerékpáros pálya, részegszemüveg, biztonsági öv szimulátor és az oly népszerű motoros szimulátor is megtalálható és kipróbálható lesz. Újdonság, hogy autó és motorkiállítást is rendezünk, amire öt autószalon kilenc márkával, két motorkereskedés és egy elektromos kerékpárbolt fogadta el a meghívásunkat - mondta el kérdésünkre Mulicz László főszervező.

Ezúttal is nagy küzdelem várható, az autósok megmutathatják ki a legény a bóják között (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A fő hangsúly természetesen a szlalom versenyen lesz. A nevezés és gépátvétel után az autósoké a pálya, akik megmutathatják mire képesek a flaszteren. Hagyomány, hogy a rendezők mindig új pályakialakítással rukkolnak elő, s ez most sem lesz másképp. Az új nyomvonalban megtalálhatóak lesznek a szokásos elemek, mint a bójalassítók, az eltolt bójakapuk és a nyolcas, valamint a közönség és a driftesek egyik kedvence a körforgalom is. A közel másfél kilométer hosszúságú pályán azonban nemcsak a kormánytekergetéssel kell foglalkozni, hanem érdemes figyelni a pályarajzon előírt nyomvonalra is, hiszen a bójadöntés súlyos másodpercbüntetést, a pályatévesztés pedig érvénytelen kört jelent. A Lada, BMW, Trabant, Gokart és egyéb autócsodákat felvonultató mezőny tagjai tucatnyi kategóriában versenghetnek a díjakért.

- A rendezvény segítséget nyújt a közúton való szabályok, a rutin és a biztonságos járműkezelés elsajátításához, de emellett kiélhetik magukat a száguldozni vágyó adrenalin függők is - tette hozzá Mulicz László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!