Fieszta a belvárosban - Elkezdődött az Utcazene

2012. július 04., 20:36 szerző: Szabó Péter Dániel
Veszprém - Szinte varázsütésre, vagy inkább az utcazenészek hívogató dallamaira szerdán délután élettel telt meg a rekkenő hőség miatt bizony kissé kihalt belváros: elstartolt az utcazene-fesztivál.

A Kossuth utcának a felújítások miatt még járható részén éppúgy örömmel hallgatták a veszprémiek a kisszínpadokon bemutatkozó muzsikusokat, mint a Fortuna vagy éppen a Gizella udvarban. Este aztán a jól megszokott tömeg hömpölygött az Óváros tér környékén, ahol az M.C.S. Blues Band és az LGT Emlékzenekar bazsevált, az idén ingyenesen látogatható várszínpadon pedig késő este a Pál Utcai Fiúk és a Magna Cum Laude akusztikus produkciójának tapsolhatnak a fesztiválozók. Csütörtökön tovább folytatódik a Veszprémet megmozgató belvárosi fieszta, olyan zenekarok lépnek színpadra, mint a 30Y, a Kiscsillag, a Supernem, az Alvin és a Mókusok, a Hollywoodoo, a Hősök, valamint a Bohemian Betyars.

A Dej'szen együttes  muzsikáját sokan hallgatták este.  Zenéjüket  magyar, erdélyi, balkáni, közel-keleti sajátosságok határozzák meg (Fotó: Gáspár Gábor)

Szabó Péter Dániel

Facebook