Kulturális videók

2017.01.11. 20:35

Újraterveznék a várost

Ajka - Nagy fejlesztések elé néz a város 2017-ben, városrészek újulnak meg és a fiatalok lesznek a központban.

Piltman-Horváth Barbara

Illusztris vendégekkel, mondhatni a város krémjével üdvözölte az új évet a városvezetés. A Nagy László Városi Művelődési Központ és Szabadidőközpont színháztermében öltönyös urak és csinos kisestélyibe öltözött hölgyek foglaltak helyet.

- 2016 a felújítások és a panellakások szigetelésének éve volt - mondta beszédében Schwartz Béla polgármester. - Az előttünk álló év a városrészekről és a tervezésről fog szólni. Ajka-Padragkúton a táblától a gyógyszertárig az árkok eltüntetésével kiszélesítjük az utat és kerékpárutat építünk, Ajkarendeken és Bakonygyepesen hasonló eljárással alakítunk ki kerékpárutat. Ezenkívül többek között sportkampusz létrehozásán dolgozunk a bányászpálya területén, és ifjúsági ház építését is tervezzük.

Szinetár Dóra színésznő a színpadra varázsolta a telet, dalaival elkápráztatta a közönséget
Fotó: Györkös József

A polgármester kifejtette, a cégeknek a munkaerőhiányról szólt az elmúlt év, épp ezért vonzóvá kell tenni a fiatalok számára a várost. - Jelenleg 4-500 főre lenne szükség az ajkai nagyvállalatoknál, az albérletpiac azonban nagyon szűk a városban. A fiatalokat támogatásokkal segítenénk lakásvásárláshoz és építkezéshez, valamin olyan programokon és városképen dolgozunk, ami vonzó lehet a számukra - fejtette ki.

A beszéd után egy rövidfilmet láthattak az eseményen résztvevők Ajkáról, gazdasági és sporteredményeiről, majd a polgármester díjat adott át Kersner Lászlónak, az AE-Plasztik Zrt nyugdíjba vonuló ügyvezető igazgatójának. Az elismerést minden évben olyan jelentős személyek kapják, akik befejezik aktív pályafutásukat.

Az átadás után Szinetár Dóra színésznő szórakoztatta a nagyérdeműt musicalslágerekkel és ismert dalokkal, majd a művelődési központ kiállítótermében zenés-vacsorás fogadásra várták a vendégeket, kötetlen beszélgetéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!