Kultúra

2014.07.17. 13:40

Orgonák csatája a Széchenyi parkban

Balatonkenese - A korábban meghirdetettől eltérő helyszínen, a balatonkenesei Széchenyi parkban tartják az orgonák csatáját, Varnus Xaver és Rhoda Scott július 25-i koncertjét.

Balla Emőke

Varnus Xaver orgonaművész évtizedek óta koncertezik Balatonkenesén, a református templomban. Gyerekkori nyarait Balatonkenesén töltötte, a templomban már akkor orgonált, a júliusi végi koncertek az elmúlt években hagyománnyá váltak.

A program idén sem marad el, ezúttal azonban nem a templomban, hanem a nagy érdeklődésre való tekintettel a balatonkenesei Széchenyi parkban szervezik. Két élő legenda, Varnus Xaver és Rhoda Scott játékát élvezheti a közönség. Varnus Xaver hét éves volt, amikor a világhírű Rhoda Scott megbabonázta orgonajátékával Magyarországot. Most barátságos orgona-párbajra hívta gyermekkori idolját és mai napig tartó csodálatának tárgyát.

Varnus Xaver és Rhoda Scott koncertjét hallhatja a közönség

 

A Napló által szponzorált, július 25-i balatonkenesei koncertre nagy az érdeklődés, fogynak a jegyek, a templom kicsi lesz, ezért a szervezők úgy döntöttek, a hangversenyt a Széchenyi parkban tartják. Varnus Xaver örül a szervezők döntésének. Ekkora tömeg számára a református templom mérete egyenlő lett volna a nagyérdemű hamvasztás előtti, zártkörű búcsúztatójával, ám a Széchenyi park évszázados fái alatt méltósággal és szépen szólal majd meg Bach zenéje nyilatkozta az orgonavirtuóz.

Varnus Xaver és Rhoda Scott orgonacsatája július 25-én, pénteken este nyolc órakor kezdődik. Sztárvendég: Falusi Mariann. A Balaton-part legnagyobb nyári koncertjére lapunk előfizetői veszprémi ügyfélszolgálati irodánkban vehetnek kedvezményes jegyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!