Kultúra

2014.11.19. 10:08

Vadászkiállítás nyílt Tüskeváron

Vadászati kiállítás nyílt trófeákból és Vasáros Erika műveiből a község iskolájában kedden. A tárlat még egy hétig tekinthető meg.

Penk Tímea

Mayerné Orbán Szilvia iskolaigazgató köszöntötte a vendégeket, majd Molnár Levente polgármester – aki szintén vadász – megköszönte a művésznő és a vadásztársaság közreműködését a kiállítás létrehozásában. A vadászat gondoskodást jelent az erdő élővilága iránt, amelyben a helyi vadásztársaság szép eredményeket ért el – szólt a polgármester, majd Vasáros Erika képeire hívta fel a figyelmet, melyeken megelevenednek az állatok. Molnár Levente felidézte a vadászfestő gyermekkorát, amikor sokat járt édesapjával az erdőn, bár a festészet felé csak később fordult a figyelme.

Magasi Márton kürtön adta elő a vadászok köszöntését, majd az iskola pedagógusai egy lenyűgöző műsort adtak elő a vadászatról és a festészetről, illetve  szórakoztató történeteket meséltek a vadak elejtéséről.

A devecseri származású, jelenleg Ajkán élő és Herenden dolgozó Vasáros Erikát jó érzéssel töltötte el, hogy Tüskeváron kiállítást rendeztek a munkáiból. Öt évvel ezelőtt kezdett el festeni Csiszár József vadászfestő indíttatására. Vasáros Erika a festményein kívül porcelánt, kerámiát is vitt a kiállításra. Az alkotások elkészítése nem munka számára, hanem öröm, és jó érzéssel tölti el, ha mások is gyönyörködhetnek a műveiben. Szeretné a munkáit minél több településen bemutatni.

A kiállítás megnyitójára örömmel fogadta a meghívást Polgárdy Imre, aki a megyei közgyűlés elnökeként szívesen vesz részt kistelepülési rendezvényeken, hogy megismerje az ott élő emberek életét. Bár ő nem vadászik, nagyon tetszik neki a kiállítás. Polgárdy Imrét különösen a kerámia, és a bennük rejlő eredeti stílus nyűgözte le leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!