Kultúra

2014.11.18. 11:35

Szívmelengető jeltánc

Nagy sikert aratott a Fogyatékkal élő emberek és barátaik országos kulturális fesztiválján a pápai jeltánccsoport fellépése, melynek tagjait elismerő oklevelekkel is jutalmazták.

Polgár Tibor

A Balatonfűzfőn megrendezett találkozón Kardos Mariann egyéni jeltánccal, majd édesanyjával, Nagyné Bakos Mariannal, valamint Borsné Nagy Évával és Németh Istvánnéval közös előadással állt színpadra.

– A csoportos jeltáncunkért nagy tapsot kaptunk, Mariann produkcióját pedig meg is könnyezték a jelenlévők. Sok-sok gyakorlással, erőfeszítéssel és odaadással jár egy-egy jeltánc megtanulása, de minden befektetett energia megéri, ugyani mi ezzel szeretetet kívánunk közvetíteni. Szeretnénk, ha az emberek megnyílnának, és mindenki elfogadná a másikat. A fogyatékkal élő emberek is hozzátartoznak a világunkhoz – nyilatkozta lapunknak Nagyné Bakos Mariann, aki megjegyezte, a közönség vastapsa a legnagyobb jutalom a számukra.

Kardos Mariann (a kép bal szélén) és jeltánccsoportja: Nagyné Bakos Mariann, Borsné Nagy Éva, Németh Istvánné (balról jobbra) (Fotó: Nagyné Bakos Mariann)

Mint mondta, mindig saját koreográfiát készítenek a jeltáncukra, és a fellépő ruháikat is maguk álmodják meg. Ezúttal Csongrádi Kata és Balázs Pali egy-egy dalára adtak elő jeltáncot. Kardos Mariann szívmelengető előadásaink olyannyira híre ment, hogy a tehetséges pápai lányt nemrég a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karára, illetve a siketek világnapján a győri városházára is meghívták fellépni.

– Mariann jeltánca az egyetemisták szemébe is könnyeket csalt, és Győrben is sokan gratuláltak neki. Ezúton szeretném megköszönni Magyar Balázsnak, a győri SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) titkárának a támogatást, a bátorítást és a kedvességet – fogalmazott a büszke édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!