Kultúra

2014.09.26. 18:10

Speciális szakiskolások kiállítása a színházban

Szent Mihály-napi képzőművészeti kiállítás nyílt meg a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és EGYMI, szövött-tárgy készítő szak tanulóinak munkáiból a Petőfi Színház Zsolnay-termében a minap.

Kutasi Zsófia

Több mint száz, kézzel készített alkotásból, többek között rongyszőnyegekből és vászonszőttesekből nyílt kiállítás. Az iskola tanulói az elmúlt két évben a pedagógusok irányításával természetes alapanyagokból, a néphagyományokat alapul véve készítették el a használati tárgyakat. Az anyagban, színben, mintában és technikában is a hagyományokat és a természetes felhasználást tartották szem előtt. A megnyitót az iskola diákjai rövid műsorral tették színesebbé.

A tanulók az elmúlt két évben a pedagógusok irányításával természetes alapanyagokból, a néphagyományokat alapul véve készítették el a használati tárgyakat. Egyedi alkotásokkal rukkoltak elő (Fotó: Penovác Károly)

– A világon semmilyen tehetség nem vész el – hangsúlyozta a kiállítás megnyitóján Sindlerné Kloó Györgyi, az iskola igazgatója. Elmondta, a mostani az idei második kiállítás, melyet az iskola szervez, szeretné, ha ez hagyománnyá válna, és a város jeles intézményeiben és helyszínein a diákok és az iskola a munkákon keresztül is bemutatkozhatna.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója kiemelte, az iskola diákjainak munkája jel és példa a színház számára is. A munkákon keresztül megjelenik a jóság, a szeretet és a szépség. A színház nyitott arra, hogy bármikor fogadja a tanulókat.

Bernáth Ildikó, a Kozmutza Flóra Alapítvány elnöke elmondta, a gyerekek megmutatták, mire képesek. Minden gyermekben van olyan tehetség, amit csak ő tud kifejezni. Az alapítvány tizenhat éve jött létre, amely időszak során ezt már többször is bizonyították. A szakiskolában tanuló diákok, amellett, hogy tehetségesek, szorgalmasak és kreatívak is. A megnyitón elhangzott, az iskola büszke a diákok eredményeire, Gyöngyösy Dóra az idei Speciális Olimpiai Európai Játékokon Antwerpenben pillangóúszásban negyedik helyezést ért el.

A kiállítás október 15-éig tekinthető meg.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!