Kultúra

2014.07.23. 17:10

Sláger és orgonazenea Budapest Bárban

Gyulakeszi - Minden eddigit felülmúló érdeklődés kísérte a Budapest Bár fellépését a Varnus Xaver Koncertteremben, a Balatoni zenei fesztiválon.

Balla Emőke

Nemcsak a koncertterem, de a mögötte lévő szalon is megtelt vendégekkel, nézőkkel, kétszázan voltak kíváncsiak a Budapest Bár gyulakeszi koncertjére. A Budapest Bár napjaink egyik legkedveltebb, legnépszerűbb formációja. Az együttes az utóbbi évek egyik legeredetibb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és híres dalokat dolgoz fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében.

A Budapest Bár zenészei és énekesei Varnus Xaverral közösen léptek fel (Fotó: Stiger Ádám)

A gyulakeszi Csigó-kastélyban a picurka koncertteremben az orgona mellett ügyesen elhelyezték a zenészeket, Farkas Mihályt, Ökrös Károlyt, Farkas Richárdot és Kisvári Ferencet. Farkas Róbert zenekarvezető nemcsak játékával, de a műsorszámok ismertetésével is jó hangulatot teremtett. A két énekes, Behumi Dóri és Frenk többek között olyan ismert dalokat adtak elő, mint a Szeretni bolondulásig, a Fizetek, főúr, a Például te, te, az Egy bódult részeg éjszakán és az Engem a rumba döntöget romba. A zenekar a Hullámzó Balaton tetején című népdalt is feldolgozta, Varnus Xaver orgonaművésszel pedig közösen improvizált az A csitári hegyek alatt című népdalra. Nem maradt el a Meseautó és a Köszönöm, hogy imádott című sláger sem, amit a nézők együtt énekeltek a zenészekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!