Kultúra

2015.02.19. 15:45

Sánta László szeretettel gondol vissza a veszprémi évekre

Tíz éve játssza nagy sikerrel a Pannon Várszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot. A musical egyik állandó szereplője Sánta László, aki, bár már messze jár Veszprémtől, József szerepére mindig visszatér a társulathoz.

Matolcsy Renáta

– Nagy örömmel gondolok vissza a Veszprémben eltöltött időre, hiszen túlzás nélkül állíthatom, el voltam kényeztetve – mondja a színész, aki jelenleg a Fekete Péter című kisoperett bemutatójára készül a fővárosi Madách Színházban.

– Sokat köszönhetek Vándorfi László igazgató-rendezőnek. Ő egy vérbeli színházi szakember, aki, ha kell, atyai jótanácsokkal, máskor kemény elvárásokkal képes „fanatizálni” a színészeit. A Pannon Várszínházban olyan alázatot, látásmódot, felkészültséget, technikai tudást szívtam magamba, ami a mai napig biztos alapot ad számomra. A jókedv, a családias hangulat a Madách Színházban is megvan, éppen ezért érzem tökéletesen otthon magam a társulatnál. Szirtes Tamás igazgató is egy régivágású úriember, felnézek rá. Jelenleg Puskás Tamással, a Centrál Színház igazgatójával próbáljuk a Fekete Pétert a Madáchban. Sánta László a vidám kisoperettben Angyal Gusztáv építészmérnököt alakítja. A gazdag, sármos vállalkozó silány alapanyagokat használ az építkezéseknél, és szenátor szeretne lenni. – Az élet habzsolása tőlem sem áll távol, így könnyű beleélnem magam a szerepbe. Sokat nevetünk, Magyar Attila hihetetlen, hogy milyen vicces. Szerintem a legtöbbet azon dolgozunk, hogy egymáson el ne nevessük magunkat.

Sánta László színész (középen) a Mamma Mia című darabban a fővárosi Madách Színház színpadán (Fotó: Madách Színház)

Mindeközben négy további darabban játszik a Madáchban: a Macskák, a Mamma Mia, a Mary Poppins és a Poligamy című előadásban láthatja őt a közönség. Büszke arra is, hogy az Operettszínházzal többször járt Németországban, tavaly év végén Berlinben és Münchenben játszották nagy sikerrel A Szépség és a Szörnyeteg című darabot.

– Lefou-t alakítom, Gaston szolgáját, és természetesen németül játszunk. Kihívás volt megtanulni egy szöveget idegen nyelven. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy minden szavunkat értse a közönség, hogy elfogadják az akcentusunkat.

Sánta László az elmúlt tíz év alatt külsőleg alig változott: sokszor megkapja, hogy harminc felett is milyen kölyökképű. Nem titkolja, tesz azért, hogy fiatalos maradjon, igaz, abban is reménykedik, hogy, mint általában minden férfinak, neki is jót tesz majd az idő múlása.

A színész szabadidejében krimi- és vígjátéksorozatokat néz, s kedveli az extrém sportokat, például a siklóernyőzést. Sőt, egy új szórakozás is van az életében: blogot ír.

– Véletlenül jött a lehetőség, főképp arról írok, ami velem történik. Elég szubjektív, ám néha rámjön valamifajta „mini-megvilágosodás”, olyankor kicsit mélyebb dolgokat próbálok megosztani az olvasókkal. Hiszek a spiritualitásban és abban, hogy az életben nincsenek véletlenek – teszi hozzá a színész, akit márciusban újra láthat régi darabjában a veszprémi közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!