Kultúra

2014.04.13. 08:25

Örömhír az óvodában

Veszprém - Hároméves az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda, az intézményben ősszel a harmadik csoport indul.

Balla Emőke

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodába nemcsak evangélikus, de más felekezetek gyermekei is járnak, ezért az óvónők fontosnak tartják, hogy a kicsik megismerjék a katolikus, és református templomokat is. A legnagyobb ünnepeket - karácsonyt, húsvétot és pünkösdöt - közösen ünneplik a családokkal és a gyülekezettel. Istentisztelet, gyermek-istentisztelet, játszóház, mesedramatizálás, akadályverseny, előadások és beszélgetések teszik maradandó élménnyé ezeket az alkalmakat. A gyermekekkel a mindennapi tevékenységek, kirándulások során megismertetik a teremtett világ szépségeit.

A szülők többek között így vélekednek az óvodáról: A szülőknek fontos az ovi választásánál, hogy meghitt, családias hangulatú, szeretettel teli helyre adják gyermekeiket. Ez mind elmondható a mi ovinkról. Hála a remek, felkészült, csupa szív pedagógusainknak, mindig gondoskodnak olyan programról, ami családias, keresztyén jellegét még inkább kovácsolja ennek a kis közösségnek. Minden egyházi ünnepet megünneplünk, egy játékkal, feladatokkal teli közös családi délutánon. Noé bárkáját készítettük kartondobozból, a pünkösdkor kiáradó Szentlelket kellett kis lámpás formájában elkészíteni .

Nagy örömet okoz a gyermeknek, ha az ünnepre készülve a díszeket elhelyezzük otthonunkban, vagy amikor megajándékozhatja velük családtagjait. Ezáltal példát mutathatunk arra, hogy a saját készítésű tárgyak nagy értéket képviselnek .

Az Örömhír óvodába járó Molnár Dávid, Dukay Botond, Puskás András, Urbán Adél és Köcski Benjamin alma kompótot készítenek (Fotó: Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda) 

Azt szeretem az Örömhír Óvodában, hogy a lányom az élő Istenhez imádkozik, ahogy azt otthon a szüleitől is tanulja, tapasztalja.

Nagyon tetszett az óvoda születésnapja alkalmából tartott délutáni alkalom, ahol az evangéliumot is hallhattuk a Tamás misén, a kistestvérek randalírozása nem zavarta az ünnepi liturgiát, gyertyát gyújthattunk és megoszthattuk az imakéréseinket. Lehetett beszélgetni, ismerkedni a szülőkkel, a gyülekezettel.

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda húsvéti játszóházat szervez április 16-án, szerdán délután négy órakor, ahol az érdeklődők kézműves és játékos foglalkozásokon vehetnek részt, valamint megismerkedhetnek az óvodával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!