Kultúra

2015.03.24. 12:11

Minősített erdei iskolák

A minősített erdei iskolák – köztük négy Veszprém megyei - ünnepélyes keretek között, az Erdők Nemzetközi Napján vették át okleveleiket a Budakeszi Vadasparkban.

Tremmer Tamás

Az erdészeti erdei iskolák minősítési eljárásában tavaly 24 intézmény adta be kérelmét az Országos Erdészeti Egyesülethez, amelyeket egy, többek között a Földművelésügyi Minisztérium szakembereinek részvételével megalakult minősítő bizottság bírált el. Az ENSZ az erdők jelentőségére és értékeire hívja fel a figyelmet azzal, hogy március 21-ét az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ez a jeles nap lehetőséget teremt a magyar erdők, mint nemzeti érték széles körű megismertetésére és a klímaváltozással kapcsolatos szerepük bemutatására. Ennek egyik fontos területe a környezeti nevelés, amelyben élenjáró szerepet töltenek be az erdészeti erdei iskolák.

Timár György Fazekas Sándorról vette át az elismerést
Fotó: Pelsőczy Csaba

A rendezvényen Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntő beszédet és adta át az okleveleket az erdészeti erdei iskolák képviselőinek. Megyénk négy intézménye szerezte meg a minősítést: Bakonyi Kisbetyár Erdei iskola, Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola Esterházy Erdészeti Erdei Iskola, valamint a Hubertus Erdei Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!