Kultúra

2014.11.23. 15:30

Hatala Péter boldogságot sugározna festményeivel

A fiatal veszprémi festő, Hatala Péter több kültéri munkája látható volt az utóbbi időben, melyekkel igyekszik stílust teremteni.

Heffler Péter

A veszprémi grafikus Hatala Péternek számos kiállítása megtekinthető volt az utóbbi időben, többek között a Hangvilla első kiállításán is az ő művei kerültek a falakra, Kortárs Figuratív Tendenciák címmel, illetve pop art stílusú képei a legutóbbi Tavaszi Tárlaton is szerepeltek.

– Munkám során meghatározó kérdések a műalkotás különböző hatásai, a műben rejlő energiák kvalitása, illetve azok a befogadóval való kommunikáció köré épülnek – mesélt Hatala Péter a stílusáról.

A veszprémi művész legutóbbi kültéri munkáinak bemutatóján (Fotó: Heffler Péter)

Egyik legutóbbi kültéri munkájánál a Bellamia fagyizó udvarába festett képek megtervezésénél főként a mai spanyol, és portugál street art művészet jegyei köszönnek vissza.

– Szemben a graffity-s alkotókkal, akiknek csak pár percük van alkotni munkájuk során, a képeimet mélyebben megtervezve, hosszas alkotási folyamattal, és inkább prémium anyagokkal készítem. Fontos számomra az időtállóság, restaurálható faktúrák létrehozása – fűzte hozzá.

Reméli, hogy a stílusnak több követője is lesz és pár év múlva Veszprém is sokkal színesebb lesz.

– A művészet mindenkié és boldogsággal tölti el az embert – vallja Hatala Péter. Ezért ő maga is további utakat keres, hogy még több kültéri falfestményt készíthessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!