Kultúra

2012.11.28. 19:50

Gazdag művészélet - Veszely Jelena kiállítása a Laczkó múzeumban

Éltető alkotás, alkotó élet címmel nyílt meg Veszely Jelena életmű-kiállítása a Laczkó Dezső Múzeumban a művésznő 95. születésnapján.

Szabó Zsuzsanna

A kiállításmegnyitón a zeneművészeti egyetemet is végzett Veszely Jelena még zongorázott is az őt ünneplő, szép számban megjelent közönségnek.



Képünkön az alkotó virágcsokorral a kezében, mellette jobbról Dohnál Szonja, a kiállítás kurátora (Fotó: Penovác Károly)


Univerzális alkotó, élettel és mozgással teli művész és különleges, energikus tanítómester. Ezekkel a szavakkal jellemezték a felszólalók a máig alkotó Veszely Jelena személyiségét és munkásságát. Limbacher Gábor múzeumigazgató a művésznőt a csorbítatlan Magyarország szülöttének nevezte, akinek alkotásai is ezt az egészet, ezt az egységet tükrözik.  






- Veszely Jelena több szempontból univerzális. A szobrászaton kívül számos művészeti ágban, sokféle anyaggal és technikával dolgozott és dolgozik  - méltatta az alkotót Tósoki Imre, Tihany polgármestere.  A tárlatot Korzenszky Richárd tihanyi perjel nyitotta meg. Mint mondta, a művésznő az élet tanítómestere, aki gyorsan jön, hamar megy, mégis sokáig marad. Sokáig, mert nem lehet elfelejteni.  Az eseményen Szilvássy Annamária színművésznő Kosztolányi-verseket szavalt. A kiállításon a művésznő akvarelljei, tévérajzai, még diplomamunkája is látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!