Kultúra

2015.01.18. 20:01

Ajka a Pannon Várszínház újabb telephelye lesz

Nem települ máshová a Pannon Várszínház, viszont Ajka a teátrum újabb telephelye, meghatározó helyszíne lesz, mondta érdeklődésünkre Vándorfi László, az intézmény igazgatója. Hozzátette, a színház veszprémi feladatvállalása a Hangvillában változatlan marad.

Marton Attila

A társulat a színház megalakulása óta játszik Ajkán, a várossal négy éve közszolgáltatási szerződést is kötöttek már. Az ajkai telephely bejegyzésével a helyi cégeknek lehetősége nyílik, hogy a Pannon Várszínháznak nyújtott támogatás után társasági adókedvezményt vehessenek igénybe. Az ajkai mecenatúra nagy jelentőséggel bír az állami támogatások elapadása után, amelynek visszanyerése továbbra is nélkülözhetetlen a működéshez.

- Megtisztelő volt számunkra a felkérés, mindig kedvező fogadtatásban volt részünk Ajkán, ráadásul a Nagy László Művelődési Központban kiváló színházi körülmények között tudunk fellépni – fogalmazott Vándorfi László.

Gfellner Fanni, Kiss T. István Pánics Lilla, Hercsik Rebeka a Szépek szépe című zenés mesejátékában (Fotó: Penovác Károly)

A színház számára komoly szakmai kihívást, és feladatainak bővülését is jelenti az együttműködés: az előadások számának gyarapodása mellett a városvezetés azt kérte a társulattól, hogy hozzanak létre olyan projekteket, amelyek Ajka arculatát színesítik, az ajkaiakat szólítják meg. Az igazgató hozzátette, ennek keretében a helyi művészeti csoportokkal, így az Ajka-Padragkút Táncegyüttessel közös produkció is a tervek között szerepel. A teátrum vezetője elmondta, a város és a színház közötti együttműködés tavaly, az Ajka 800 éves fennállását ünneplő rendezvénysorozat után teljesedett ki. A változás azzal is jár, hogy a Pannon Várszínház vidéki szerepvállalása a jövőben koncentráltabb lesz. A színház Inotán szintén telephellyel rendelkezik már.

A Hangvillában a színház jelenleg A három testőr februári bemutatójára készül. A vívójelenetekkel tarkított prózai darab főbb szerepeiben Szelle Dávid, Gazdag Tibor és Pap Lívia is látható majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!