Kultúra

2014.10.13. 15:38

A legsikeresebb múzeumpedagógiai munkákat mutatták be

Veszprém – A legsikeresebb múzeumpedagógiai gyakorlataikat mutatták be egymásnak a megyei múzeumok képviselői a Laczkó Dezső Múzeumban.

Kutasi Zsófia

A szakmai együttműködés jegyében telt a program, mely során a megyei múzeumok képviselői prezentálták a legeredményesebb múzeumpedagógiai projektjeiket.

A foglalkozáson szó esett a szakmai együttműködés megvalósításának lehetőségeiről, valamint a tavalyi legsikeresebb és az idei tervezett gyakorlatokat mutatták be egymásnak a résztvevők (Fotó: Penovác Károly)

Mészáros Veronika, a program megyei koordinátora elmondta, az országos kezdeményezés alkalmat ad a szakmai találkozásokat helyben megvalósítani.

A szakemberek többek között Tapolcáról, Balatonfüredről, Pápáról, Zircről és Veszprémből érkeztek.

A foglalkozáson szó esett a szakmai együttműködés megvalósításának lehetőségeiről, valamint a tavalyi legsikeresebb és az idei tervezett gyakorlatokat mutatták be egymásnak a résztvevők.

-A múzeumpedagógia lényege, hogy a múzeumban zajló munkákat a szakemberek közelebb vigyék az iskolákhoz – emelte ki S. dr. Perémi Ágota múzeumigazgató. A hosszú távú tervek között szerepel az, hogy az eddigi munkákból az oktatási intézmények számára kínálatot állítsanak össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!