Kultúra

2015.05.08. 17:43

Starfactory: Novák Péter nem hisz az egyforma véleményekben (x)

Veszprém - Mindig örömmel veszek részt olyan kezdeményezésben, amely a fiatal pályakezdőket helyezi előtérbe és egyben a tehetségkutatásról, tehetséggondozásról is szól - nyilatkozta lapunknak Novák Péter, színész, énekes, szövegíró, zeneszerző a Starfactory országos tehetségkutató verseny zsűritagja.

Kutasi Zsófia

Novák Péter nem rejti véka alá a véleményét, ha kell kritizál, azonban ha dicsér, az valódi elismerést jelent. A Starfactory versenyről, zsűritagként eddigi tapasztalatairól kérdeztük.

A művész kiemelte, örül, hogy egykori mestereivel dolgozhat együtt és a szakmának azon képviselőivel, akik hitelesek. Fontosnak tartja, hogy megvan a lehetősége annak, hogy a versenyt követően a legjobbak tovább ismerkedhessenek a különböző műfajokkal. Több országos tehetségkutató verseny zsűrijének munkájában is részt vett, azonban sok esetben a jövőről szó sem esett...

A Starfactory vetélkedőn számos tehetséges indulóval találkozott, elmondta, a zsűrinek valóban nem volt könnyű dolga, hiszen több alkalommal is megoszlottak a vélemények. Ez Novák Péter szerint jó, mivel a tartós értékeket többek között azok képviselik és tudják közvetíteni, akik megosztóak.

- Egy valami elengedhetetlen fogalmazta meg elvárásait a kultúrmunkás hogy a produkció gondolatokat juttasson érvényre. Ehhez számos önkifejezési forma áll az indulók rendelkezésére. A főbb kategóriák közül ének produkcióval jelentkeztek a legtöbben.

- A zene és az ének erősebben volt jelen a versenyben, kevés volt a próza és elenyésző a táncprodukció, amit sajnálok, hiszen nem fedte le azt a sokszínűséget, amit elvárhatnánk egy talent-műsortól - nyilatkozta a művész.

Hogy a jövő fényesebb és szebb legyen fontos, hogy ezek a fiatalok meg tudják mutatni maguknak és lehetőséget kapjanak arra, hogy tovább tanulhassanak - vonta le következtetést Novák Péter Fotó: Marosi Judit

Novák Péter nem hisz a generációs különbségekben, az emberek közötti kulturális szakadékokat annál veszélyesebbnek érzi. Úgy véli, bizonyos értékek kezdenek kikopni és a tartalom szolgáltatás színvonala is erősen változó. Ezért is fontos, hogy a tehetség teret kapjon.

- Hogy a jövő fényesebb és szebb legyen fontos, hogy ezek a fiatalok meg tudják mutatni magukat és lehetőséget kapjanak arra, hogy tovább tanulhassanak és ismerkedhessenek a színpaddal - vonta le következtetéseit Novák Péter.

Kiemelte, zsűritagnak lenni fontos és megtisztelő státusz. A továbbjutókkal kapcsolatban átgondolt döntést hoztak, még ha nem is volt homogén a megfogalmazás.

A zsűri, melynek tagjai Novák Péter mellett Jávori Ferenc, Ladányi Andrea, Krámer György, Gazdag Tibor és Vándorfi László, a középdöntőkön tizenhárom versenyzőt juttatott tovább. A közönség szavazatai alapján további hat induló vehet részt a végső megmérettetésen. A döntő május 16-án Ajkán és 17-én Veszprémben lesz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!