Kultúra

2014.03.31. 12:30

Verset illusztráltak rajzzal az iskolások

Nagyalásony - Mint minden év tavaszán, ezúttal is rajzversenyre hívta a devecseri, pápai és az ajkai kistérség általános iskolás diákjait a Kinizsi Pál Általános iskola. A téma ezúttal Bartos Erika verseinek az illusztrálása volt.

Bokor Lívia

Immár 18. alkalommal hirdették meg a rajzversenyt. A megmérettetésre Noszlop, Csögle, Halimba, Ajka, Boba iskoláinak a legjobbjai jöttek el. A rövid megnyitó után, ahol sorsolással dőlt el, melyik verset is kell illusztrálni a diákoknak, kezdődhetett a verseny.

Alsó tagozaton mindenki nagy örömére a Sündisznók, míg felsőben a Nem akarok! című vers került kiválasztásra. Magára az alkotásra egységesen hatvan perce volt mindkét korosztálynak. A zsűri elnökére, Pesei Petrára, a pápai Tánc-lánc képzőművészeti alapiskola tanárára és a diákokat kísérő pedagógusokra várt a nehéz feladat, hogy kiválasszák a korosztályonként 3 3 helyezettet és a 7 7 különdíjast.

A búcsúzás előtt még egy közös fotózásra összeálltak a jutalmazottak. A megmérettetésre Noszlop, Csögle, Halimba, Ajka, Boba iskoláinak a legjobbjai jöttek el. Számos szép munka készült (Fotó: Bokor Lívia)

 

Alsó tagozaton az első három helyezést Halimba és Noszlop nyerte, Földi Odett, Liplin Nikolett és Szikra Do- rina révén. Felső tagozatban a zsűri az ajkai Fekete István, a Vörösmarty általános iskola és Nagyalásony egy-egy tanulóját találta legjobbnak: Balassa Melindát, Sámson Dórát és Füleki Bernadettet. Különdíjasok lettek Garai Nóri, Kredics Dániel, Fülöp Dániel csöglei, Üveges Dorina, Major Vivien, Nagy Nóra noszlopi, Baksa Dániel halimbai, Nyírő Katalin bobai, Buthi Máté ajkai és Hujter Valentina, Hujter Mercédesz, Hujter Alexandra, Tóth Fatima nagyalásonyi diákok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!