Kultúra

2012.02.22. 06:54

Mitől lesz élhetőbb falu?

Kővágóörs - A hagyományos Téli Esték rendezvénysorozaton érdekes előadások vártak az érdeklődőkre.

Tóth B. Zsuzsa

Földi István esperes, plébános érdekes előadást tartott arról, hogy valójában mi is az egyházi ünnepek szerepe a mindennapi életünkben. A következő esten a Káli-medence Vadásztársaság elnöke, Sári Ferenc várta az érdeklődőket. Előadásában szó volt egyebek mellett a vadásztársaság jogosultságáról, a vadgazdálkodásról és a vadkárelhárításról. Az est végén aztán izgalmas és vidám történetek hangzottak el a jelen lévő vadászoktól. A Téli Esték keretében fórumot is rendeztek Mit tehetünk az élhetőbb Kővágóörsért? címmel.



Betelepülők, vállalkozók és állandó lakosok javaslatai, ötletei hangzottak el például arról, hogy milyen módon lehetne gazdaságosan vonzóbbá, élhetőbbé tenni a települést. A helyi borosgazdák kaptak ezután szót, az ő legjobb boraikat kóstolta végig és bírálta a szakértő zsűri, valamint a lelkes közönség. Közben Mórocz Kálmán és Stark Béla zenészek szórakoztatták a lelkes egybegyűlteket. A programsorozat a Ki mit tud? versenyével zárult. A nevezők vers és próza, valamint hangszeres zene kategóriában mérték össze tudásukat, óvodástól a felnőttig képviseltette magát minden korosztály. Sokan szurkoltak az indulóknak, akik értékes nyereményekért versenyezhettek. A díjak között még házi készítésű torták is voltak, azonban a résztvevők és a közönség soraiban ülők egyaránt úgy érezték, hogy valamennyien nyertek egy újabb kellemes estet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!