Kézilabda

2014.04.22. 11:40

MKB–MVM Veszprém KC: Újabb játékossal hosszabbítottak

Veszprém - Lezajlott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első fordulója.

Horváth Gábor

A hatalmas küzdelmek mellett a meglepetések sem maradtak el. A Veszprém, amely újabb játékossal hosszabbított szerződést a napokban, komoly reményekkel várhatja a visszavágót.

Cristian Ugalde (piros mezben) további három évre írta alá. Fotó: Penovác Károly

Remekül szerepelt az MKB–MVM Veszprém KC a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. A magyar bajnok kétgólos előnyt szerzett a Paris Saint-Germain elleni párharcban.

Nagy Lászlóék idegenben bizonyultak jobbnak a franciáknál, és a siker mellett az is rendkívül pozitív volt, hogy a Veszprém taktikailag uralta a mérkőzést. Ha Carlos Ortega csapata a folytatásban is ennyire fegyelmezetten tud kézilabdázni, semmi nem veheti el a bakonyiaktól történetük legelső final four szereplését.

Mint ismeretes, az MKB–MVM 28:26 arányban nyert Párizsban, most nézzük, hogy mi zajlott a többi pályán a legrangosabb nemzetközi kupasorozat negyeddöntőjében! Nos, ezúttal is bebizonyosodott, hogy ezen a szinten minden együttes komoly erőt képvisel. Egyedül a Metalurg Skopje–THW Kiel párharc tűnik lefutottnak, a németek tíz góllal tudtak nyerni idegenben.

A másik macedón csapat viszont remekül szerepelt, a Vardar csak két találattal maradt alul a Flensburg otthonában. Az RN Löwen meglepetésre hét góllal jobbnak bizonyult hazai környezetben a Barcelona csapatánál, amelyet persze ettől függetlenül nem lehet mér leírni.

Eredmények: RN Löwen (német)–Barcelona (spanyol) 38:31, Flensburg (német)–Vardar Szkopje (macedón) 24:22, Metalurg Szkopje (macedón)–THW Kiel (német) 21:31, Paris Saint-Germain–MKB-MVM Veszprém KC 26:28.

A veszprémiek szombaton (kezdés: 16.00) fogadják a franciákat. A csapattal kapcsolatos hír, hogy a spanyol válogatott szélső, Cristian Ugalde újabb három évre kötelezte el magát a klubbal.

A kiváló játékos eredeti kontraktusa 2015-ben járt volna le, az új szerződés 2018-ig szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!