Kézilabda

2014.09.15. 10:55

NB I/B: Minden megyei csapat vereséggel kezdett

Megyei körkép - A hétvégén elrajtolt a férfi kézilabda NB I/B, de egyik megyei csapat sem járt szerencsével.

B. Virág Rita

Pécsi KK-BKSE U23

26:22 (14:9)

Pécs, 200 néző. V.: Natkai, Szalay. Balatonfüredi KSE U23: Kiss - Lestál 2, Vasvári 1, Pető, Csépányi 2, Pordán 4, DÉBER 6. Csere: GYŐRI (kapus), Vágner 1, Bordács, Keresztes, Deák, TÖRTELI 6. Edző: György László.

Kiállítások: 16, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Foghíjas összeállításban utazott a Balatonfüred Pécsre (a találkozóval egy időben rendezték a felnőtt bajnoki mérkőzést is). A hazaiak kezdtek jobban, de a balatoniak egy 4:0-ás rohammal jelezték győzelmi szándékaikat. A Pécs kemény védekezéssel és tudatos támadójátékkal jól lassította a játékot és fokozatosan átvette az irányítást. Fordulás után rendre felzárkózott a BKSE, de nem sikerült megfordítania a találkozót.

VBSK-Csurgó U23

21:28 (8:15)

Várpalota, 400 néző. V.: Arnold, Kosztend. Várpalotai Bányász SK: Szász - Galambos B. 3, Devecseri 1, Mazák, Szabó P., Bárdos 6, TOLNAI 8. Csere: LAKATOS, Ubornyák P. (kapusok), Horváth 3, Tokaji. Edző: Galambos Attila.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0.

A komoly játékerőt képviselő Csurgó U23 ellen nem kezdett jól a Várpalota, ráadásul a 7. percben eltört Mazák orra, aki kiállni kényszerült. A vendégek gyors gólokkal pillanatok alatt jelentős különbséget harcoltak ki, ami a félidő végéig nem is változott. Szünet után védekezést váltott a Bányász, aminek köszönhetően kiegyenlítődött a játék. De a Csurgó jól őrizte előnyét és megérdemelten szerezte meg a két pontot.




A piros mezes Várpalota nem bírt a Csurgó U23-as csapatával (Fotó: Penovác Károly)

 

Tatabánya-Veszprém U23

29:24 (15:10)

Budaörs, 600 néző. V.: Csányi, Zörgő. MKB-MVM Veszprém U23: Kisék M. - Varju 4 (3), PÓCZ NAGY 4, Schmidt, KISÉK B. 1, Füzi 2, Fekete 2 (2). Csere: CSIKI (kapus), Dávid, Szeitl, Prókai, Sztárai 2, Kovács 3, Marton 3, SZŰCS 3, Karajsz. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 8/5.

Idegesen kezdett a fiatal veszprémi alakulat, ez főleg a gyenge helyzetkihasználásán látszott meg. Ráadásul kimaradt három hetes is, így a Budaörssel fuzionált Tatabánya három-négy gólos előnyre tett szert, amit a játékrész végére ötre növelt. A folytatásban a nyitott védekezést hatos falra cserélte az MKB: meg is lett az eredménye, újra szoros lett az állás (22:20). Az utolsó percekben azonban a vendégek ismét többször rontottak, becsúszott néhány technikai hiba, így ismét ötre nőtt a differencia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!