Kézilabda

2014.12.16. 11:40

Harcos vetélytárs otthonába látogat a BKSE az idei utolsó mérkőzésén

Balatonfüred - Utolsó idei mérkőzésén idegenben szerepel a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben. A Csoknyai-csapat ellenfele nagy harcban van a felsőházba kerülésért.

Horváth Gábor

A balatonfürediek a tabella negyedik helyéről várják a hetedik Mezőkövesdi KC elleni összecsapást.

A BKSE legutóbb, vasárnap könnyedén győzte le (35:20) a sereghajtó Komlót, a kövesdi meccs messze nem ígérkezik hasonló sétagaloppnak, hiszen a hazaiak nagy harcban állnak a felsőházba kerülésért.

- Jól reagáltunk a Komló halogató játékára, megfelelő tempót diktáltunk, ellenfelünk nem tudta tartani a lépést, s elfáradt - utalt vissza a vasárnap meccsre Csoknyai István.

A fürediek szakvezetője hozzátette: örül a nagyarányú sikernek, annak különösen, hogy 35 gólt sikerült elérni. A kapusteljesítmény és a védekezés ugyanis rendre rendben volt az utóbbi időben, a támadójáték viszont akadozott. Igaz, utóbbit több sérülés is nehezítette.

- Ami a Mezőkövesdet illeti, Skaliczki Lászlóék bizonyára mindent megtesznek a győzelemért, ami nagyon fontos lenne nekik. Rapszodikusan teljesítenek, de legutóbb magabiztosan nyertek Balmazújvárosban - mondta Csoknyai.

A szakember hangsúlyozta, ők mindenképpen szeretnék folytatni a jó sorozatot.

- Az alapszakasz hátralévő részében nagyrészt olyan csapatokkal találkozunk, amelyek nagy harcban vannak a felsőházba kerülésért. Nem taktikázunk, mindenkit le akarunk győzni. Építenünk kell a csapatot, hiszen februárban gyilkos sorozat következik - fogalmazott a balatonfürediek trénere.

A BKSE keretének jó része az ünnepek alatt, illetve januárban sem pihen majd túl sokat, ugyanis a felnőtt, valamint a junior válogatottnak is bőven lesz programja. Ez sok füredi játékost érint, és mint junior szövetségi-kapitányt, Csoknyai Istvánt is.

Szerdán négy mérkőzést rendeznek a férfi kézilabda NB I-ben. A párosítások (mindegyik találkozó 18 órakor kezdődik): Mezőkövesdi KC- Balatonfüredi KSE, Cegléd- Tatabánya, MOL-Pick Szeged _Orosháza, Komló -PLER Budapest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!