Kézilabda

2014.11.18. 19:11

Hátrányból álltak fel, hatalmas harcban nyertek a fürediek

Balatonfüred - Fantasztikus hangulatú harcos mérkőzésen, igazi rangadón győzött a Balatonfüred KSE a kézilabda NB I-ben. A hazaiak komoly hátrányból álltak fel úgy, hogy legjobbjuk piros lapot kapott.

Horváth Gábor

BKSE -Gyöngyös

27:24 (14:17)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Balatonfüredi KSE: Székely - IVÁNCSIK T. 4 (1), VILOVSKI 4, Ligetvári, Gerdán 1, Zdolik 3. Kovacsics 1. Csere: SZÖLLŐSI 8 (2), Grigoriev 2, Bánhidi, Juhász, FALUVÉGI 3, NÉMETH 1. Edző: Csoknyai István. Gyöngyös: Tamási Szalafai 2, MARCZINKÓ 5, Simon 1, Debreczeni 2, Hajdu 3, VARSANDÁN 5. Csere: HUDÁK (kapus), Iváncsik Á. 4 (3), Bakos, Koller, Sándor 2, Tóth, Nagy, dr. Czina. Edző: Gulyás István. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3. Végleges: Szöllősi (49. perc.)

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is kiélezett rangadónak ígérkezett a két alakulat összecsapása. Varsandán és Simon góljaira Grigoriev válaszolt kétszer is. A visszafogottabb első percek után alaposan belelendültek a csapatok, 5. perc: 2:4.

A vendégek nyitott védekezésre és gyors ellentámadásokra építették a taktikájukat. A füredi jobbszélen Iváncsik Tamás öccsével, Ádámmal találta magát szembe. Vilovski a nyolcadik percben épp ezen a területen egyenlített a hatosról, 6:6.

Na ilyen nehéz volt. A fürediek (középen Vilovski nyúl a labdáért) megharcoltak a sikerért
Fotó: Penovác Károly

Egy-egy találattal a Gyöngyös vezetett. A 17. percben Marczinkó hatalmas gólt akasztott a bal felsőbe, 8:10. Gyorsan nőtt háromra a füredi hátrány, a hazaiak rengeteget hibáztak, Csoknyai 9:12-es állásnál kért időt. Iváncsik Ádám második hetesét is értékesítette, így négyre hízott a különbség. Szöllősi törte meg a hazai csendet, de a BKSE védekezése továbbra sem akart összeállni. Amit jól mutat, hogy a beállós Sándor Ákos átlövésből volt eredményes.

A 25. percben 13:17-et mutatott az eredményjelző. a folytatásban kettőre zárkózhatott volna a Füred, de Hudák kivédte Iváncsik büntetőjét.

Fordulás után Vilovski és Szöllősi hozta közelebb a hazaiakat. A 35. percben kiegyenlített a BKSE, majd Iváncsik már a hazaiakat juttata előnyhöz, pörgött a Füred, 19:18. A vendégek időt kértek. Hatalmasat változott a játék képe, Gulyás ismét időt kért, 21:18.

A folytatásban nagy nehezen sikerült egyre zárkóznia a Gyöngyösnek, továbbra is nyílt volt a meccs. Székely szép védése után Faluvégi bombázott a kapuba, 45. perc: 24:21. A 49. percben kisebb kakaskodás kezdődött a pályán, miután Szöllősi hetesből fejbe lőtte Tamási kapust. A füredi átlövőt kiállították, s hiába kért elnézést, a fél gyöngyösi kispad nekirontott. A közjáték után a vendégek vették fel jobban ritmust, 25:23. Izgalmas percek következtek, egyik csapat sem tudott gólt lőni, óriási volt a küzdelem. Öt perccel a vége előtt eggyel vezetett a BKSE, 25:24. A hazaiak hosszú percekig eredménytelenek voltak, végül Faluvégi tett pontot a hullámvölgy végére, 58. perc: 26:24. Ligetvári két percet kapott, de Sándort ziccert hibázott. Eldőlt a meccs.

Az edzők a küzdeni tudást dicsérték

Csoknyai István: - Az első félidőben a Gyöngyös majd minden támadása sikerült, ehhez szinte az összes játékosunk asszisztált. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, hatalmas küzdeni tudásunkkal megfordítottuk a mérkőzést.

Gulyás István: - Gratulálok a csapatomnak a küzdeni tudásért és a helyenként mutatott jó játékért. Becsülettel veszítettünk. Úgy gondolom, a Balatonfüred minden segítséget megkapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!