Kézilabda

2014.10.28. 09:45

Férfi kézilabda Eb-selejtező - A keret majdnem fele Veszprém megyei

Balatonfüred, Veszprém – Talant Dusebajev első mérkőzésén nyolc Veszprém megyei játékos szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatott keretében. Nemzeti együttesünk szerda este (20.30) Portugália ellen lép pályára Eb-selejtezőn.

Horváth Gábor

Elkezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely szerdán Miskolcon fogadja Portugália legjobbjait. Ezen a mérkőzésen mutatkozik be együttesünk új szövetségi kapitánya, Talant Dusebajev.

A vezetőedző és segítője, Sótonyi László nyolc Veszprém megyei játékosra számít, az MKB-MVM és a Balatonfüredi KSE csapatát négyen-négyen képviselik.

A keret tagjai vasárnap találkoztak és hétfő óta edzenek együtt. Csapatkapitánynak a jelenleg sérült Nagy Lászlót választották. Dusebajev elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a magyar válogatottat irányíthatja. Ígérte, mindent megtesznek a fő cél, a riói olimpiai szereplés kiharcolásának érdekében.

A keret, kapusok: Mikler Roland (MKB–MVM Veszprém KC), Székely Márton (Balatonfüredi KSE). Jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Pásztor Ákos (Tatabánya). Jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (Szeged). Irányítók: Császár Gábor (PSG), Szöllősi Balázs (B.-füred). Beállók: Zubai Szabolcs (Szeged), Schuch Timuzsin (Veszprém), Bánhidi Bence (B.-füred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó).

Balátlövők: Ilyés Ferenc (Szeged), Zdolik Bence (B.-füred), Bodó Richárd (Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque).

Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Varsandán Milán (Gyöngyös).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!